Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Bu modelde üniter yapımız yerinde. Federasyon, eyalet, özerklik, öz yönetim asla yok böyle bir şey. Bu model, hiçbir güce, ne yasama organına ne cumhurbaşkanına böyle bir yetki vermiyor. Ülkenin bölünmez bütünlüğü burada." dedi.

        Kuzu, AK Parti İl Kadın Kollarınca Erenler ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen "Genişletilmiş Mahalle Başkanları" toplantısındaki konuşmada, 16 Nisan’da yapılacak referandumla halkın oyuna sunulacak anayasa değişikliğinde rejim değişikliliği olmadığını söyledi. Bazı kesimlerin "Rejim elden gidiyor" dediğini belirten Kuzu, şöyle devam etti:

        "Uzaktan yakından rejimle alakası yok. Saltanat, mutlak monarşi, krallık, imparatorluk, cumhuriyet mi geliyor ya da gidiyor mu? Bununla alakalı bir değişiklik yok ki burada. Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, bayrağımızın şekli ve rengi anayasada, tarif ettiği gibi yerinde. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, üniter yapısı aynı yerinde duruyor. Ankara'nın başkent olması, Atatürk duruyor. Dolayısıyla ortada rejimle alakalı zerre kadar sorun yok, bu tamamen iftira."

        Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Trakya'da Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'yi içine alan bir eyalet kurarsa cumhurbaşkanı" dediğini aktararak "Doğudan örnek vermiyor ki ürkütmeyeyim diye. Trakya'dan, hiç olmayacak bir yerden veriyor. Peki nasıl yapacağız bunu, böyle bir yetki yok. Nerede yazıyor, nasıl olacak bu? Bu nasıl bir yalandır, iftiradır. Demek ki bilgi dağarcığı olmayınca bu şekilde deli saçması sözler ediyorlar." diye konuştu.

        "Bu modelde üniter yapımız yerinde" diyen Kuzu, şunları söyledi:

        "Federasyon, eyalet, özerklik, öz yönetim asla yok böyle bir şey. Bu model, hiçbir güce, ne yasama organına ne cumhurbaşkanına böyle bir yetki vermiyor. Ülkenin bölünmez bütünlüğü burada. Kaldı ki bu memleketin başındaki cumhurbaşkanımız tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diye binlerce kez söylüyor, hassasiyetimiz ortada. Dolayısıyla bunlar tamamen iftira kampanyaları, bunlara da çok itibar etmeyelim." dedi.

        Kuzu, bazı kesimlerin bu modele karşı çıktığını dile getirerek şunları kaydetti:

        "Zengin medya patronları niye istemezler bu sistemi? Çünkü onlar koalisyonda başbakana derki 'Bak şu senin ortak var ya, o benim adamım, bunu alırım hükümetini bozarım. Şu ihaleyi bana vereceksin.' Çok gördük biz bunları. Onlar bulanık havayı severler. Bu memlekette hatırlarsanız görevi alan Başbakan Mesut Yılmaz, iş adamının evine gitti, hükümeti orada kuruyorlar. Benim için mühim olan böyle bir evde nasıl böyle bir şey yapılır. Başkanlık modeli buna paydos diyor. Şimdiki modelde 'okus, pokus, tokuz' çok mümkündür. Şimdiki bu model bütün bunlara paydos diyor. Ne zamana kadar ömrübillah böyle 'okus, pokus, tokuz' yok bir daha Türkiye'de."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler