Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Alaçam'ın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkararak tıpkı Safranbolu, Beypazarı gibi öne çıkarabiliriz. Türkiye'de örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

        Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulunan Karaaslan, ardından Alaçam ilçesinde tarihi evlerin yer aldığı Çeşme Sokağı gezdi.

        Karaaslan, bir süredir Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlenen foto safarinin benzerini Kızılırmak Deltası'nda gerçekleştirmeyi planladıklarını, bu kapsamda deltada incelemede bulunduklarını söyledi.

        Alaçam'ın tarihi dokusunun da mutlaka gün yüzüne çıkarılması gerektiğine işaret eden Karaaslan, "Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızda ilgili genel müdürler, Büyükşehir Belediyesi, Alaçam Belediyesi yetkililerinin katıldığı geniş kapsamlı toplantı yaptık. Bugün de tarihi evlerin bulunduğu Çeşme Sokağı'nı, tarihi yapıları gezdik. Mart ayında konuyla ilgili toplantı ve saha çalışmasını burada gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

        Alaçam'la ilgili bir hayalleri olduğunu dile getiren Karaaslan, "Bu konu, ilçe halkının katılımıyla bir senaryo çerçevesinde gerçekleşecek bir durum. Alaçam'ın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkararak tıpkı Safranbolu, Beypazarı gibi öne çıkarabiliriz. Türkiye'de örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

        Karaaslan, uzmanlık alanlarında yapılacak çalışmaları öncelikle Samsun'da hayata geçirmeyi düşündüklerini anlatarak uzmanları getirip şehir için gelecek vizyonu çizme bakımından güzel projeler gerçekleştirmeyi istediklerini kaydetti.

        Ziyaretlere AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan ile diğer ilgililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler