Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da, Sürmene-Köprübaşı-Aydıntepe-Bayburt kervan yolunda çekilen fotoğrafların yer aldığı, "Kervan Yolu" adlı sergi açıldı.

        Vali Yücel Yavuz, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneğince Sürmene Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen serginin açılış törenine katıldı.

        Yavuz, Sürmene-Köprübaşı-Aydıntepe-Bayburt kervan yolu güzergahında bulunan hanlar, tarihi camiler, konaklar ve köylerin tanıtılmasının, bölgenin kültür ve ekoturizm potansiyeli konusunda farkındalık yaratılması noktasında önemli olduğunu söyledi.

        Bu güzergahın tanıtılması için "Kervan Yolu" projesini yürüten Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Coşkun Erüz ve diğer ilgililere teşekkür eden Yavuz, "Kervan yolu güzergahında bulunan tarihi mekanlar ve köyler, kültür ve turizm açısından büyük bir zenginliktir." dedi.

        Antik çağdan bugüne kadar aktif olarak kullanılan güzergahta çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, 25 Şubat'a kadar gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler