Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 1. Ahir Dağı Atlı Kızak-Geleneksel Kızak Şampiyonası başladı.

        İki bin 300 metre rakımlı Yedikuyular Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte sporcuların mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu.

        Geleneksel master ve Erzurum kızağında gençler, yıldızlar, minikler ve kadınlar kategorilerinde yarışların yapıldığı şampiyona, yarın atlı kızak kategorisiyle devam edecek.

        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gazeteciler yaptığı açıklamada, Yedikuyular bölgesinin sadece Kahramanmaraş'ın değil bölgenin de kış sporları merkezi haline geleceğini söyledi.

        Bu bölgenin yoğun kar alan bir bölge olduğunu hatırlatan Erkoç, "Şu anda bölgede 3 metre kar var. Burası inşallah Kahramanmaraşımızın marka değerini çok artıracak. Yarışmamıza Türkiye'nin farklı yerlerinden sporcularımız geldi." diye konuştu.

        AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise geleneksel sporlarının önemine dikkati çekti. Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Çitil, "Amacımız gençleri kahvehane köşelerinden, televizyon ve bilgisayar karşısından, cep telefonlarıyla uzun süre oturmaktan kurtarıp, doğaya ve spora teşvik etmek. Buna sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam diyoruz." diye konuştu.

        AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da Yedikuyular'ın, bölgenin önemli bir yeri olduğunu belirterek "Sporumuzun her dalının gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Bu etkinliğin de kazasız belası güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyorum." dedi.

        Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç ise federasyon olarak tarihi sporları yaşatmayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Şu anda yarışlarda görülen kızaklar, 600 yıldır devam eden kızaklar. Atalarımızdan aldığımız bu geleneği gençlere tanıtıyoruz. Şu an 58 kulüpten 90 sporcu yarışıyor. Geleneksel sporlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler