Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'taki "2. Kar Festivali" kapsamında bir araya gelen yamaç paraşütçüleri, "Doğu" denilince insanların aklına terörün gelmemesi ve yörenin turizmine katkı sunmak için gösteri yaptı.

        Muş Belediyesinin organize ettiği festival çerçevesinde, belediyenin daveti üzerine Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren doğa sporları ve havacılık kulüpleri üyesi yamaç paraşütçüleri Muş'a geldi.

        Festival çerçevesinde kentte yamaç paraşütü ile gösteri sunup şehrin semalarını renklendiren yamaç paraşütçüleri, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

        Kentin semalarında bu festival çerçevesinde ilk kez düzenlenen yamaç paraşütü gösterilerine tanıklık eden vatandaşlar, Muş semalarından süzülen paraşütçülerin fotoğrafını çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirdi.

        Malatya Havacılık Spor Kulübü Başkanı Faruk Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük amaçlarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu tür sporların daha çok yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirtti.

        Kentte gösteri yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydan, "Doğu denilince insanların aklına terörün gelmesini önlemek, bölge illerinin turizmini geliştirmek, bu tür sporun buralarda daha güzel yapılabildiğini ispat edebilmek için buraya geldik. Gerçekten burası bir doğa harikası. Batıda yaşayan insanlarımızın bölgeye gelmesini sağlamak için bir çok aktivitenin de buralarda yapılabildiğini ispatlamamız gerekiyor." diye konuştu.

        Elazığ Sportif Havacılık Kulübü Sözcüsü Derya Avcı ise 4 ilden 15 sporcuyla kentte gösteri düzenlediklerini anımsattı.

        Gösterilerin yarın da devam edeceğini kaydeden Avcı, "Gençlerimizin bu sporla ilgilenmesini sağlamak amacıyla etkinliğe katıldık. Biz sadece insanların farklı alternatiflere yönelmesini, bölge illerine ilgisini arttırmak istiyoruz." dedi.

        Muş Kayak Merkezi Tesisi İşletmecisi Seyfetullah Olcay da kentte kayağın yanı sıra yamaç paraşütünün de yapılmasını sağlamak amacıyla gösterilere sponsorluk yaptıklarını aktardı.

        Festival yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler