Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm terör eylemlerinde ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlere rahmet dileyerek, "Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen her şehidimiz bu toprakların vatanımız olduğunun tescili olan birer tapu senedidir." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış törenine katıldı.

        Gaziantep'e en son DEAŞ terör örgütünün canlı bomba saldırısının ardından, taziye için 28 Ağustos'ta geldiğini anımsatan Erdoğan, tüm terör eylemlerinde ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, gazilere de şifa diledi.

        "Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen her şehidimiz bu toprakların vatanımız olduğunun tescili olan birer tapu senedidir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Gaziantep tarihinin her döneminde, ülkesi ve millet için, istiklali ve istikbali için ileri atılmaktan çekinmemiş bir şehirdir. Burası 1919'da bölgeyi işgale gelen düşman kuvvetlerine, Antep'i, Kilis'i, Maraş'ı dar eden, Karayılanların, Şahinbeylerin, 14 yaşında annesini korurken alçakça katledilen şehit Kamillerin şehridir. Antep savunmasında 6 bin 300 kardeşimiz şehit olmuştur. Bu şehir 'gazilik' unvanını öyle ulufe olarak almamıştır. Kanıyla, canıyla, yüreğiyle sonuna kadar hak etmiştir."

        Yavuz Bülent Bakiler'in "Antepli Şahin" isimli şiirinden, "Bu kaçıncı kurşundur, bu kaçıncı Bismillah / Bu kaçıncı ölüdür? / Bir türkü söylenir siperlerde her sabah / Vurun Antepliler namus günüdür" dizelerini okuyan Erdoğan, "Antep işte böyle gazi oldu. Geçtiğimiz 1,5 yılda Gaziantep terörle mücadelede askeriyle, polisiyle 33 şehit verdi. Yetmedi bu şehirde PKK ve DEAŞ'ın alçak saldırılarında 70'e yakın sivil vatandaşımızı şehit verdik. Yetmedi 15 Temmuz darbe girişiminde 3 Gaziantepli kardeşimiz şehadet makamına erişti. Görüldüğü gibi Antep, "gazi" unvanını sürekli tazeliyor." ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma, üretim, emek, vatan sevgisi ve millet sevgisinin tüm bölgeye, tüm Türkiye'ye örnek gösterilecek seviyede olduğunu bildirdi.

        Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

        "Her kim ki bu ülkede farklı kökende insanlar bir arada yaşayamaz diyorsa, gelsin Gaziantep'e baksın. Türkmen'iyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, daha pek çok etnik gruptan insanıyla tüm Antepliler tek yürek, tek yumruk işte burada. Her kim ki bu ülkede, farklı mezheplerden, meşreplerden insanlar bir arada yaşayamaz diyorsa, gelsin eyvallah Gaziantep'e baksın. Sünni'siyle, Alevi'siyle her mezhepten, her meşrepten insanıyla tüm Antep işte bu meydanda. Her kim ki bu ülkede başka yerlerden gelen insanlar gönül hoşluğuyla karşılanmıyor, iyi misafir edilmiyor diyorsa gelsin Gaziantep'e baksın. Suriyelisiyle, Iraklısıyla, Afganlısıyla diğer bölgelerden gelen insanlarıyla Antep işte burada. Türkiye'nin 80 vilayetinden gelen herkesi bağrında barındıran, aş veren, iş veren Antep bu kadirşinaslığının bereketini görür."

        Bazı yerlerde sıkıntı varken Gaziantep'teki fabrikaların, iş yerlerinin harıl harıl çalıştığını vurgulayan Erdoğan, "Bereket, bereket. Elhamdülillah, nerede hareket orada bereket." diye konuştu.

        Erdoğan, geçtiğimiz günlerde istihdam seferberliği başlattıklarını hatırlatarak, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin 15 bin ilave istihdam taahhüdüyle katılımını öğrendiğinde çok memnun olduğunu belirtti.

        Ankara'daki toplantıda söz verilen rakamlara dikkati çeken Erdoğan, Vali Ali Yerlikaya'nın işi takip edeceğini, 15 bin kişiye organize sanayi bölgesinde işbaşı yaptıracaklarını bildirdi. Erdoğan, "Hepsinin de takipçisiyim. Sözlerini yerine getirmeyen, onları da tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim." ifadesini kullandı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler