Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin istikrarı ve istikbali için 'evet' diyoruz. 2023, 2053, 2071 büyük hedeflerimizin gerçekleşmesi için 'evet' mührüne basacağız Allah'ın izniyle. Ayrıca, istikrar ve hızlı karar için güzel bir yönetim için 'evet' diyoruz. 1923'ten 2013'e kadar geçen süre içerisinde kaç hükümet kuruldu. Ortalama ömrü, 16 ay istikrar dönemini düşersek 9 ay. 9 ayda çocuk bile doğmuyor. Dolayısıyla büyük yatırımlar yapılamıyor. Onun için Türkiye çok zaman kaybetti." dedi.

        Eroğlu, Kırklareli'ndeki Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılışı ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

        Burada partilileri ve vatandaşlara hitap eden Eroğlu, temeli atılan projeler hakkında bilgi verdi, bölgeye yapılacak yatırımları anlattı.

        Kırklareli'ne son 5 yılda 501 milyon liralık yatırım yapıldığını aktaran Eroğlu, yatırımların son sürat devam edeceğini, orman köylülerine büyük önem verdiklerini belirti.

        16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin kararı milletin vereceğini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

        "Türkiye'nin istikrarı ve istikbali için 'evet' diyoruz. 2023, 2053, 2071 büyük hedeflerimizin gerçekleşmesi için 'evet' mührüne basacağız Allah'ın izniyle. Ayrıca, istikrar ve hızlı karar için güzel bir yönetim için 'evet' diyoruz. 1923'ten 2013'e kadar geçen süre içerisinde kaç hükümet kuruldu. Ortalama ömrü, 16 ay istikrar dönemini düşersek 9 ay. 9 ayda çocuk bile doğmuyor. Dolayısıyla büyük yatırımlar yapılamıyor. Onun için Türkiye çok zaman kaybetti. Çünkü 9 ayda veya 14 ayda bir bakan, bakanlığın hangi kapısından gireceğini, hangi kapısından çıkacağını öğrenebilir mi, öğrenemez. Dolayısıyla sürekli ve kararlı bir yönetim için 16 Nisan'da bütün milletimize diyoruz ki 'Hep birlikte sandığa gidelim ve evet mührünü vuralım' diyoruz."

        "Artık tek başlı bir yönetim olacak ve en az 5 yıllık sürede büyük yatırımlar gerçekleşecek." diyen Eroğlu, Türkiye'nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğuna dikkati çekti.

        Türk milletini 16 Nisan'da sandıklara davet eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu parti meselesi değil, mesele memleket meselesi olunca, gerisi teferruattır. Bu parti meselesi değil, milletin geleceği meselesi. Filim şeridini geri çevirin. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar sürekli kavga etmiştir. Bazıları 'Rejim elden gidiyor.' diyor. Rejim elden gitmiyor, bu yönetim sisteminde. Burada giden başbakan oluyor. Başbakanımız diyor ki, ''Ben gidiyorum size ne oluyor?'' diyor. Cumhurbaşkanına vatana ihanet dışında suçlama yapamazsınız. Hesap soramazsınız. Şu anda cumhurbaşkanlığı makamını, hesap sorulabilir hale getiriyoruz. Demokrasi, cumhuriyet, yerinde ve Anayasamızın ilk dört maddesine dokunma, ima bile söz konusu değil. Onlar yerinde, merak etmeyin. 18 madde 15 dakikada okunur. Başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere bu 18 maddeyi teker teker okursa, hangisine itiraz ediyor diye baksa, oda bakacak ki 'Ben de yanlış düşünüyorum, benim de 'evet' demem lazım' diyecektir."

        - "Türkiye çok büyüdü ve gelişti"

        Eroğlu, bir takım terör örgütlerinin Türkiye'deki yatırımlardan, kalkınmadan, refah seviyesinin artmasından rahatsızlık duyduğuna işaret etti.

        Türkiye'de geçmiş yıllara göre büyük yatırımların yapıldığının altını çizen Veysel Eroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Türkiye çok büyüdü ve gelişti. Bir eski Alman bakan arkadaşım vardı, ''Bizde artık yatırım yok, Türkiye'de dev yatırımlar yapılıyor.'' dedi. IMF'ye olan borcumuzun ödenmesi bazı Batılı devletlerin dikkatini çekti. 'Artık bu Türkiye çok oluyor, önünü keselim' diye terör örgütlerini öne sürüyor. PKK, DAEŞ, PYD hepsini bunlar üretti. Dikkat ederseniz hep Türkiye'nin sınırında oluyor. Özellikle alçak FETÖ örgütünün hep arkasında onlar var. Dolayısıyla Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Şundan hiç tereddüt etmeyin 2017 yılı, 2016 yılından çok daha iyi olacaktır."

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain ve alçak darbe girişimine karşı Türk milletinin dimdik ayakta durduğunu ifade eden Eroğlu, "15 Temmuz darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ ile ülkeyi bölme, parçalama ve işgal etmek istediler. Tarihte böyle bir örneği yok. Allah'a şükür milletimizin kahramanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, dirayeti, valilerimizin, bakanlarımızın vatandaşlarımızın kararlığı ile darbe girişimi püskürtüldü. Erzurum'da Nene Hatun varsa Kırklareli'nde de Civelek Valimiz vardı. Cumhurbaşkanımız gür sedasıyla 'Tüm kardeşlerimiz, vatandaşlarımız, tüm milletimiz meydanlarda olsun.' dediğinde sizler meydanları doldurdunuz ve darbeye dur dediniz Allah'a şükür. Hainlere, alçaklara geçit yok dediniz. Darbecilerin bundan sonra rüyalarında bile göremeyecek." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılışını gerçekleştirerek, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

        Partisinin İl Başkanlığını da ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, parlamenter sistemde istikrarın olmadığına dikkati çekti.

        Halk oylamasının tarihin en önemli dönüm noktası olduğunu aktaran Eroğlu, "Bunun farkında olmamız lazım. Bu bir parti meselesi değil, memleket meselesi. Bunun CHP’li kardeşlerimize de izah edin. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Kararlı bir yönetim için Türkiye'nin hızlı kalkınması için bu başkanlık sistemi dediğimiz yeni hükümet sistemi şarttır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler