Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Hava sıcaklığının 20,2 derece ölçüldüğü Sakarya'nın Sapanca ilçesinde vatandaşlar, göl kıyısında yoğunluk oluşturdu.

        Sakarya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün Marmara Bölgesi'nin en yüksek sıcaklığı 20,2 dereceyle Sapanca'da ölçüldü. Sıcaklık, kent merkezinde 20 dereceye ulaştı.

        Hafta sonunda sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, Sapanca Gölü kıyısındaki alanlara yöneldi. Vatandaşlar, Sanat Sokağı'ndaki sosyal aktivitelere de katıldı. Çocuklar, özellikle ebru sanatına yoğun ilgi gösterdi. İstanbul ve civar illerden gelen ziyaretçiler de sokakta yer alan hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı.

        Balık ekmek yiyen yerli ve yabancı turistler, deniz bisikletine binerek güneşli havanın tadını çıkardı. Sahil boyunca yürüyüşe çıkanlar ve göl manzarasıyla öz çekim yapanlar da dikkati çekti.

        İstanbul'dan Sapanca'ya gezmeye gelen Sermet Murteza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapanca'nın muhteşem ve doğa haritası bir yer olduğunu belirterek, "Ara ara kaçış yaptığımız, dinlenmek için geldiğimiz yerlerden bir tanesi. Bugün de hava güzel, çocuklarla birlikte geldik. Tüm aile buradayız. Çocuklar burada resim ve ebru yapıyor, onlarla güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

        Öte yandan yarından itibaren sıcaklıkların, bölgenin batı kesimlerden başlayarak düşeceği ve mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler