Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''AK Parti gençlere güveniyor. Gençler geleceğimizin teminatı, bunlar çelik çomakla oynamıyor büyük Türkiye için çalışıyor. 18 yaşa ve gençlere 'Evet' diyoruz. Gençler başımızın tacıdır.'' dedi.

        Eroğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, koalisyon dönemlerinde yaşanan ekonomik krizler nedeniyle Türkiye'nin gerilediğini söyledi.

        AK Parti'nin getirdiği istikrar sayesinde ekonominin düzeldiğini belirten Eroğlu, "Türkiye'nin istikrarı ve istikbali için yeni bir sistem gerekiyor, bu da hükümet sistemidir. Bu rejim değişikliği değil. Rahmetli Atatürk sağ olsaydı belli bir süre daha kendisinin de düşüncesi, pek çok yazar en doğrusunun başkanlık sistemi olduğunu ifade etmiştir çünkü başkanlık sistemi Türkiye'nin istikrarı ve işlerin hızlı yapılması açısından çok önemlidir." diye konuştu.

        "Hayır"cıların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için "rejim değişikliği" diyerek vatandaşları kandırdığını ifade eden Eroğlu, "Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti koruyacak olan bizleriz. Rejim değişikliği diye bir şey yok çünkü demokrasi cumhuriyettir. Bu sözlere inanmayın. Hayırcılara 18 maddeyi okuyun deyin. Nerede rejim değişiyor? Acaba bunlar gıda ile ilgili rejimden mi bahsediyor. Onu da hatırlatırsanız seviniriz." değerlendirmesinde bulundu.

        Eroğlu, daha güçlü bir Türkiye için referandumda "Evet" denilmesi gerektiğini vurguladı.

        -"Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişiklik yoktur"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 maddeyi okumadığını dile getiren Eroğlu, "Okusaydı herhalde o da 'Evet' diyecek. Lütfen 18 maddeyi okuyun. 18 maddenin hiçbir yerinde anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişiklik yoktur. Onun teminatı AK Parti'dir, ima bile yoktur." şeklinde konuştu.

        Ülkenin teminatının gençler olduğunu vurgulayan Eroğlu, dünyada 56 ülkede 18 yaşındaki gençlerin seçilme hakkının olduğunu belirtti.

        Bakan Eroğlu, 18 yaş sınırında 8 milyon genç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

        "AK Parti gençlere güveniyor. Gençler geleceğimizin teminatı, bunlar çelik çomakla oynamıyor büyük Türkiye için çalışıyor. 18 yaşa ve gençlere 'Evet' diyoruz. Gençler başımızın tacıdır. 'Bunlar çoluk, çocuk' diyorlar. Ne çoluk çocuğu yahu 18 yaşındaki genç her şeyi yapar. Hatta o yaşa yaklaşırken 15-16 yaşlarında, büyük Türkiye için küresel güç Türkiye için onlarda fikirlerin söyleyecek. Onlarda ne cevherler var. Merak etmeyin biz yerlerimizi veririz."

        "Hayır"cıların başkanlık sistemine tek adam yönetimi dediğini anımsatan Eroğlu, yeni sistemde parlamentonun etkisinin daha da artacağını kaydetti.

        Öte yandan Bakan Eroğlu, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ziyaret etti, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'ndan bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler