Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Van, Bitlis ve Hakkari'de, etkili kar yağışı nedeniyle 72 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

        Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar yağışı nedeniyle yolları kapanan mahallelere ulaşımın sağlanabilmesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

        6 ilçedeki tüm mahalle yollarının ulaşıma açıldığı kaydedilen açıklamada, Gevaş ve Başkale ilçesindeki bazı mahalle yollarında ise çığ tehlikesi nedeniyle çalışma yapılamadığı vurgulandı.

        Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre ise bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.

        Yetkililer, oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Kentte kar ve tipi nedeniyle 52 yerleşim birimine ulaşımın sağlanamıyor.

        - Bitlis

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğünü bildirerek, vatandaşları don, buzlanma ve çığ tehlikelerine karşı uyardı.

        Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışması yapıyor.

        - Hakkari/Muş

        Hakkari'de ise yolu kardan kapanan 5 mezraya ulaşım sağlanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Muş'ta da etkili olan kar yağışının ardından 113. Karayolları Şube Şefliği ekiplerince, kentteki karayolları ağında yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

        Belediye ekipleri ise kent merkezindeki cadde ve ara sokaklarda biriken kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler