Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunun yakınında toplanan çok sayıda vatandaş, taşıdıkları Türkçe ve İngilizce dövizlerle protesto gösterisi yaptı.

        Sanıkların mahkeme salonuna getirilişi sırasında başlayan protesto gösterisinde AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de yer aldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine, FETÖ lideri Fetullah Gülen aleyhine slogan atan protestocular, "Vatan milletindir, darbecilerin değil", "Bu milleti diz çöktüremezsiniz", "İdam isteriz" gibi yazıların bulunduğu dövizler taşıdı.

        Gösteriye katılan vatandaşlardan bazılarının İngilizce olarak "FETÖ Game Over" (FETÖ oyun bitti), "Gülen you have innocent blood in your hand" (Gülen elinde masum kanı var), "We know the enemy" (Düşmanı tanıyoruz), "249 Martyrs for democrasy on the night of 15 July. Give as murderer Gulen back. Erdoğan a defender of democrasy" (15 Temmuz gecesi demokrasi için 249 şehit. Katil Gülen'i bize geri verin. Erdoğan, demokrasinin savunucusu) yazılı döviz ve pankartlar taşıdıkları dikkati çekti.

        İngilizce döviz taşıyan protestoculardan öğretmen Salim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu davanın çok önemli bir dönemeç olduğunu söyledi.

        Yılmaz, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa millet darbelere karşı ayağa kalktı, direndi ve kazandı. Bu darbenin ilk yargılaması burada oluyor ve dünya milletlerinden de televizyonlar geliyor. Onlara sesimizi duyurmak için pankart hazırladık ve mesajımızı verdik. Bu nedenle bu pankartı taşıyoruz." dedi.

        - "Kansızlar, hiçbir Avrupa ülkesinde yapamayacaklarını bize yaptılar"

        Vatandaşlardan emekli Mehmet Günay da yabancı basının davaya ilgi gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

        "Onların da bizim meselemizi anlamaları lazım. Bize yapılanları bilmeleri gerekiyor. Kansızlar, hiçbir Avrupa ülkesinde yapamayacaklarını bize yaptılar ve mutlaka cezalandırılmaları gerekiyor."

        - "Hainler cezasını en ağır şekilde çeksin"

        Protestoculardan Gökhan Çakır da "Darbeci hainlerin burada yargılanmasını gözümüzle görmek, hepsinin müebbet hapislerle, mümkünse asılarak idam edilmesini görmek için geldik. Vatanımızı milletimizi sevdiğimiz için buradayız. İnşallah bu hainlerin hepsi hakkını bulur, cezasını en ağır şekilde çekerler. Ekmeğini yedikleri bu millete başkaldıranlar, bizim paramızla silah alıp, bize silah sıkan bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

        Türk bayrakları taşıyan ve sık sık "Muğla demokrasisine sahip çıkıyor", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Feto gelecek hesap verecek", "Vatan severler burada hainler nerede" "Recep Tayyip Erdoğan" slogan atan vatandaşlar protestolarını sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler