Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da trafik polisleri, yolcu gibi davranarak bindikleri şehir içi ve şehirler arası taşımacılık yapan otobüs ve minibüslerde denetim yaptı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) Sivil Denetim Programı kapsamında harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 7 sivil giyinimli trafik polisi, yolcu gibi davranarak şehir içi ve şehirler arası taşımacılık yapan dolmuş minibüs ve otobüslere binerek sürücülerin kural hatalarını rapor etti.

        Sivil trafik ekipleri daha sonra cep telefonu aracılığıyla otobüsün plakasını ve güzergahını resmi ekiplere bildirip oluşturulan kontrol noktalarında durdurulmasını sağladı.

        Otobüsü durduran resmi ekipler de hatalı olan sürücüler hakkında cezai işlem uyguladı.

        Sürücülerin aracında sivil polis bulunduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadığı uygulamalarda, araçları durduran resmi ekipler hatasız sürücüleri de kurallara uydukları için tebrik etti.

        Vatandaşlar da trafik polislerine uygulamalardan dolayı teşekkür ederek, denetimlerin devam etmesini istedi.

        Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Zeki Özkan, gazetecilere açıklamasında, EGM'nin Sivil Denetim Programı kapsamında şehirler arası ve şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan araçların sürücülerine yönelik denetim yaptıklarını anımsattı.

        Uygulama için Bölge Trafik Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 7 trafik polisini sivil olarak görevlendirdiklerini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

        "Sivil trafik polislerini ana güzergahlar üzerinde yolcu taşımacılığı yapan araçlara bindirip kendi ücretlerini ödeyerek, tanınmayacak şekilde seyahat ettiriyoruz. Ana arterler üzerinde sivil ekiplerimiz sürücülerin kural hatalarını not alıyorlar. Bizim oluşturduğumuz kontrol noktasına geldiğinde ise sürücünün yaptığı kural ihlallerini not alan görevlimiz resmi ekibimize bildiriyor. Resmi ekibimiz de bu kural ihlallerinden dolayı sürücülere cezai işlem uyguluyor."

        Özkan, uygulamanın yıl boyunca devam edeceğini belirterek, "Amacımız sürücülerde yakalanma algısını geliştirerek uygun davranış sergilemelerini ve kural ihlallerini yapmamalarını sağlamaktır. Bu anlamda bir takvim yaptık. Denetimlerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler