Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde'nin Bor ilçesinde, "Golden Retriever" cinsi 4 yaşındaki Hera adlı köpek, şiddet olaylarına karşı savunmaya geçmesi, "sigara" veya "küfür" kelimelerini duyduğunda ve kendisine "köpek" denildiğinde havlayarak tepki göstermesi ile dikkati çekiyor.

        Hera'yı 45 günlükken öğrenciliği döneminde sahiplenen Halil İbrahim Aşar, neredeyse 24 saatini ilginç yetenekleriyle dikkat çeken köpeğiyle geçiriyor.

        Sahibiyle her gün çarşıya, parka giden, eve döndüklerinde ise oyuncak ayıcığıyla oynamayı çok seven Hera, Aşar'ın çaldığı gitara uluyarak eşlik ediyor, birlikte şarkı dinliyor ve sahibiyle beraber uyuyor.

        Henüz yavruyken sahiplendiği köpeğinin ilginç yetenekleri olduğunu belirten Aşar, Hera'nın bazı konularda eğitim almamasına rağmen hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

        Hera'nın ismini dahi kendisinin tercih ettiğini anlatan Aşar, şöyle devam etti:

        "İnternetten köpek isimleri araştırdık. Yaklaşık otuz farklı ismi üçer defa tekrarladık ve her seferinde Hera deyince bize baktı. Böylece ismi Hera diye kaldı. Sigara kelimesini de öğrendi. Sigara içiliyor denildiğinde dışarı çıkıyor. Şiddete karşı herhangi özel bir eğitim vermedim. Tamamen kendisi öğrendi bu durumu. Tanımadığı birine dahi şiddet uygulandığında söz konusu ben de olsam bana da tepki veriyor. Evde anneme yüksek sesle bile konuşsam gelip bana da havlıyor, aramıza giriyor."

        - "Köpek denilmesine karşı"

        Hera'yı hayvan olarak görmediklerini dile getiren Aşar, "Köpek dendiğinde de havlayarak tepkisini ortaya koyuyor. Biz onu artık hayvan olarak görmüyoruz. Birbirimize sevgimizi göstererek bunu başardık. Sokak hayvanları olsun, Hera olsun, canlıların anladığı tek dil sevgi dili. Biz insanlar olarak da hayvanlara sevgiyle yaklaşırsak onlardan da sevgiyle karşılık buluruz." diye konuştu.

        Aşar, çoğu insanın hayvanlara zarar verdiğini, Hera'nın zarar görmemesi ve yeteneklerinin ön plana çıkması için eğitmeye çalıştığını kaydetti.

        - "Uyuşturucu madde eğitimi aldı"

        Hera'nın, bir dönem özel eğitim alarak farklı bir şehirde narkotik görevi yaptığını da anlatan Aşar, "Sivil bir köpek olmasına rağmen jandarmaya da destekte bulundu. Devletimize verdiği destek karşılığında herhangi bir maddi karşılık almadık ve beklemedik. Sadece bulduğu madde karşılığında mama desteği verildi. Hera askeri eğitim almaktan biraz sıkılıyor ama görevini de seviyor ve isteyerek yapıyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler