Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince, kentteki "Atatürk ve silah arkadaşları" heykellerinin temizlik ve bakımının özel kimyasallar kullanılarak belirli aralıklarla yapıldığı, heykellerin en son 4 Şubat'ta temizlendiği bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ulusal ve yerel basında "İşte Atatürk ve 18 silah arkadaşı heykellerinin içler acısı hali" başlıklı haberin yer aldığına işaret edilerek, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        Söz konusu haberlerde geçen "Heykellerin bakımının en son iki yıl önce yapıldığı" ifadesinin gerçek dışı olduğu kaydedilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin "Kurtuluş Şehri" unvanını her zaman büyük bir onurla taşıdığı, bir ülkenin istiklaline giden yolun ilk adımlarının atıldığı şehir olarak bu önemli tarihi en iyi şekilde hatırlatmak, sonsuza kadar unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına birçok projenin hayata geçirildiği aktarıldı.

        Halen kamuoyunun yakından bildiği yeni projelerin hayata geçirilmesi için gece gündüz çalışıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Yaptığımız bunca çalışmaya ve hassas duruşumuza rağmen kamuoyuna 'İşte Atatürk ve 18 silah arkadaşı heykellerinin içler acısı hali' başlığıyla yansıtılan haber en çok bizleri üzmüştür. Haberde yansıtıldığı gibi Atatürk ve silah arkadaşlarının heykellerinden oluşan anlamlı eser, bakımsız ve ilgisiz bırakılmış bir yer değil, tam tersine gözümüz gibi baktığımız, her gün yerli, yabancı yüzlerce insan tarafından ziyaret edilen önemli bir merkezdir. Her türlü kötü hava şartlarına dayanıklı özel malzeme kullanılarak yapılan heykellerin temizlik ve bakımları yine özel bazı kimyasallar kullanılarak ve rutin olarak sürdürülmektedir. Bu temizlik malzemelerinin heykellere zarar vermemesi için belirli aralıklarla kullanımı söz konusudur. En son temizlik ve bakımı 4 Şubat 2017'de kalabalık bir ekiple yapılmıştır. Bir açık hava mekanı olarak, deniz kıyısında yer alan Tütün İskelesi ve heykellerin martılar ve deniz kuşları tarafından kirletilmesi elbette doğaldır ancak bu durum için de görevli personel tarafından rutin aralıklarla temizlik çalışması yapılmaktadır. Bunun dışında heykeller de ifade edildiği gibi içler acısı bir bakımsızlık, ihmal ve duyarsızlık olarak adlandırılabilecek bir tutum elbette söz konusu değildir, olamaz da."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler