Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi" kapsamında, 18 kadın çiftçiye 30 bin lira değerinde 40'ar küçükbaş hayvan verildi.

        Kilis Valisi İsmail Çataklı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesindeki törende yaptığı konuşmasında, tarım ve hayvancılığın gelişebilmesi için genç çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

        Hayvancılığın ülkenin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Çataklı, "Ülkemizin en önemli ve stratejik sektörü tarım ve hayvancılıktır. Bu bağlamda gerek kırsal kalkınmaya destek olmak gerek insanımıza sağlıklı yeterli ve ekonomik beslenme imkanı sunmak bakımından oldukça önemli. Bu sebeple bizde hayvancılığı geliştirmek amacıyla çeşitli projeler uygulanıyor. Köyler bizim kökümüz, kökler yeterince büyümezse ağacında ayakta kalması mümkün değil. Onun için bir şekilde köylerimizin kalkınması lazım ki tarım ve hayvancılık ayakta kalsın. Dolayısıyla toplumumuz sağlıklı bir şekilde beslenebilsin." dedi.

        2016 yılında 104 projeye destek verildiğini aktaran Çataklı, toplamda 3 milyon 150 bin lira hibe desteği sağlandığını bildirdi.

        Belediye Başkanı Hasan Kara da insanların doğal bir şekilde beslenebilmesi adına köylerde tarım ve hayvancılığın aktif bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

        İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Songül Kadıoğlu da tarım ve hayvancılığın ülkenin ihmal edilmeyecek kadar önemli bir sektörü olduğunu dile getirdi.

        Törendeki konuşmaların ardından 18 kadın çiftçiye 30 bin lira değerindeki 40'ar küçükbaş hayvanları dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler