Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, 12 ay yoğun talep alan bir Uludağ yaratmak için çalıştıklarını bildirdi.

        Beceren, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en çok ilgi gören kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da hizmet veren otellerin, mart sonuna kadar açık olacağını belirtti.

        Zengin pist, telesiyej ve teleski ağları ile donatılmış olması dolayısıyla, kış sporları denilince ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ'ın, konaklama olanakları açısından da Türkiye’deki en gelişmiş kış turizm merkezi durumunda olduğunu vurgulayan Beceren, şunları kaydetti:

        ''2 bin 543 metre yüksekliğindeki Uludağ, aralıktan mart sonuna kadar karla kaplı tepeleri ve yüksek kar kalitesi ile kayak tutkunlarının ilgi odağıdır. Türkiye'de kış turizmi daha çok iç pazar odaklı olmasına rağmen, son yıllarda yabancı turistler tarafından da talep görmesi ve tercih edilmesi sevindirici. Bu yılın çok olumlu geçti. Bursa'da turizmimizi çeşitlendirmek ve 12 ay yoğun talep alan bir Uludağ yaratmak için, alternatif turizm türlerine canlılık getirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar arasında doğa ve yayla turizmi yer alıyor. Bunlar Uludağ turizmini 12 aya yayabilecek destinasyonlardır.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler