Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz dağıtım şirketleri için yeni tarife uygulama döneminde geçerli olacak sistem kullanım bedelleri saptanıncaya kadar uygulanmak üzere geçici sistem kullanım bedeli belirlenebilecek.

        EPDK'nın konuya ilişkin Kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, doğalgaz dağıtım lisansını EPDK'nın yaptığı ihaleyle alan ve ihale şartnamelerinde belirtilen sürenin dolduğu tarih ile tarife hesaplamalarının yapıldığı tarih iki farklı uygulama dönemine denk gelen şirketler için, yeni tarife uygulama döneminde geçerli olacak sistem kullanım bedelleri saptanıncaya kadar geçici sistem kullanım bedeli belirlenebilecek.

        Sistem kullanım bedellerinin belirlenmesinde diğer dağıtım şirketlerinin EPDK tarafından onaylanmış sistem kullanım bedelleri de dikkate alınabilecek. Bu yöntemle söz konusu dağıtım şirketlerine sistem kullanım bedeli tayin edilmesi halinde, yeni tarife uygulama dönemi için uygulanacak sistem kullanım bedelleri belirleninceye kadar geçen sürede oluşan gelir farkları tarife hesaplamalarında ayrıca dikkate alınacak.

        Öte yandan EPDK, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) ulusal iletim şebekesi yatırım programının onaylanması için daha önce aldığı bir kararı revize ederek, 406 milyon 863 bin lira olarak belirlediği BOTAŞ'ın 2016 yılı iletim şebekesi yatırımları tavanını 390 milyon 291 bin lira olarak değiştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler