Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CONAKRY (AA) - Gine'de öğretmenlerin grevini protesto eden öğrencilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

        Gine hükümetinden yapılan açıklamada, öğretmenlerin grevini taş ve sopalarla protesto eden yüzlerce öğrencinin düzenlediği gösterilerde 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Şiddete karışanların sorgulanacağını kaydeden yetkilileri, en az 12 kişinin gözaltında olduğu bilgisini paylaştı.

        Adının açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi ise gösterilere müdahale eden polis ve jandarmanın, ölenlere yakın mesafeden ateş ettiğini ifade ederken, polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını açıkladı.

        Emniyet ve hastane yetkilileri, gösteriler sırasında aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu en az 30 kişinin yaralandığını duyurdu.

        Bazı hükümet merkezleri, marketler ve benzin istasyonlarının yağmalama tehlikesine karşı kapatıldığı ülkede iki büyük öğretmen sendikası, maaş artışı ve sözleşmeli öğretmenlerin görevlerine devam etmesi talebiyle greve çıktı.

        Greve çıkan öğretmenlerin bağlı olduğu bir sendikanın sözcüsü Ebubacar Sumah, öğretmen maaşlarına yüzde 7,5 ila 10,3 oranında artış yapılana kadar grevin süreceğini açıkladı. Sumah, sözleşmeli öğretmenlerin işbaşı yapmalarını isteyeceklerini de sözlerine ekledi.

        Öte yandan Gine hükümeti, grevdeki öğretmenlerle hafta sonu anlaşmaya varıldığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler