Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında kentteki iş adamlarını bir araya getirdi.

        Vali Süleyman Kamçı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve çok sayıda iş adamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

        Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Kayserili iş adamlarının tam destek vereceğine inandığını belirtti.

        Dünya ekonomisinin kırılgan yapısının Türkiye'yi de etkilediğini aktaran Kamçı, şunları kaydetti:

        "Küresel olayların ekonomimizi en az düzeyde etkilemesi için imalat sanayimizi geliştirmemiz kendi kaynaklarımızla üretmemiz, dışa bağımlılığımızın azalmasında etkili olacaktır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından başlayarak Kayseri'de imalat sanayisinin gelişmesi için kamu yatırımları lokomotif olmuştur. İlki 1957'de kurulan ve bugün faaliyette olan 13 küçük sanayi sitemizde bulunan yaklaşık 8 bin iş yerimizde 36 bin kişi istihdam edilmektedir. İlimizde bulunan 3 organize sanayi bölgemizde faaliyet gösteren bin 200'e yakın firmada ise yaklaşık 65 bin kişi istihdam edilmektedir. Çalışma seferberliği adı altında Kayseri'nin hak ettiği yerde olmasını diliyorum. Çalışma hayatında seferberlik amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının da ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

        Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan da birlik ve beraberliğe vurgu yaparak şöyle konuştu:

        "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çalışma hayatında istihdam seferberliği çağrısında bulunmuştur. Kamu, odalar, birlikler ve ilgili STK'lara yönelik yapılan bu tarihi çağrıya yerli ve milli bir duruşla beklenen şekilde cevap vermek, millet olma bilinci ve şuuruyla hareket etmek, kritik can alıcı ve doğru hamlelerde bulunmak elbette boynumuzun borcudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tarihi çağrısından sonra Kayseri Organize Sanayisi'nde yer alan firmalarımız başta olmak üzere diğer tüm girişimcilerimizin beklenen ilgiyi ve hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır. Çalışma hayatında milli seferberlik, istihdam seferberliği çağrısına bütün girişimcilerimizi bugün burada tekrar davet ediyoruz. Gün ekonomik kalkınma hamlesine daha sıkı sarılma, yeni büyüme ve başarı hikayeleri yazma günüdür. Ülke olarak dünyada söz sahibi olabilmemiz için ekonomik sıçrama ve büyüme için vites yükseltmemiz elzemdir. Zira mevcut büyüme hızı bize yetmez. Bize düşen önümüze büyük hedefler koymaktır."

        Nursaçan, iş dünyası olarak 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği ve referandum sürecinin Türkiye için huzur, güven ve istikrar getireceğine gönülden inandıklarını da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler