Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Zeytin üretiminde verimi artırmak amacıyla Marmarabirlik öncülüğünde üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

        Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından verilecek eğitimlerin ilki 24 Şubat'ta İznik Kooperatifinde başlayacak.

        Üretici bilgilendirme toplantılarında Prof. Dr. Haluk Başar "zeytin ağacının gübrelenmesi", Doç. Dr. Himmet Tezcan ve Doç. Dr. Nabi Ahmet Kumral "hastalık ve zararlılar", Doç. Dr. Cevriye Mert ise "zeytin yetiştiriciliği" konularında eğitim verecek.

        İznik Kooperatifinde 24 Şubat Cuma akşamı başlayacak ilk toplantının ardından, 27 Şubat'ta Orhangazi Kooperatifi, 3 Mart'ta Mudanya Kooperatifi, 7 Mart'ta Gemlik Kooperatifi, 10 Mart'ta Edincik Kooperatifi 13 Mart'ta Erdek Kooperatifi ve 17 Mart'ta da Mürefte Kooperatifi'nde üretici bilgilendirme toplantıları yapılacak.

        Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa son yıllarda olumsuz iklim koşulları ve zararlılar sebebiyle üreticilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Son yıllarda olduğu gibi bu sene de don, kuraklık ve zeytin sineği üretimde verimi azaltarak, tahmini rekolteyi yarı yarıya düşürdü. Bu sıkıntıları gidermek, verimi artırmak ve dolayısıyla üreticileri bilinçlendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından 'Zeytin Üretiminde Verim Neden Düştü?' konulu eğitim toplantıları düzenlenecek. Ortaklarımızın bu toplantılara katılmaları, üretime büyük katkı sağlayacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler