Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Sanayi Caddesi'nde "Sokak Sağlıklaştırılması Projesi"ni hayata geçirerek caddeye yeni bir yeni görünüm kazandırdı.

        Cizre Belediyesi kentin en işlek caddelerinden Sanayi Caddesi'nde gerçekleştirdiği "Sokak Sağlıklaştırılması Projesi" ile Sanayi Caddesi'ni, "sevgi" caddesine dönüştürdü.

        KHK kapsamında Cizre Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanur tarafından getirilen yeni düzenleme ile araç trafiğine kapanan caddede, yeni inşa çalışmaları başlatıldı.

        Bitme aşamasına gelen çalışmalarda, yolun ortasında yaya bölümü yapıldı.

        Yolun her iki tarafına çiçeklikler ile banklar konulacak ve Cizrelilerin güneşten korunması için tek tip düzenli açılıp kapanabilen güneşlik yapılacak. Işıklandırma çalışmalarının tamamlandığı caddenin gece görüntüsü göz kamaştırıyor.

        Caddede böyle bir değişimin olacağını tahmin edemediğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Ciro, "Belediyenin yaptığı bu çalışma ile sanki caddeye sihirli bir el değmiş gibi. Hem gündüz hem de gece muhteşem bir görüntü sergiliyor. Caddede yürürken insan kendini huzurlu ve mutlu hissediyor. Bu anlamda bu caddenin yapılmasında emekleri olan Adanur ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

        Belediyeye görevlendirme yapıldıktan sonra ilçenin inşaat alanına döndüğünü ve yapılan çalışmalardan da herkesin memnun kaldığını ifade eden esnaf Mahmut Çelik, belediyenin birçok noktada faaliyet başlattığını bildirdi.

        Sanayi Caddesi'nin güzel bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Çelik, "İnsan sürekli orada oturup dolaşmak istiyor çünkü görüntüsü ile insana huzur veriyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler