Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan 9'u tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün şehir yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

        Bu çerçevede bir süre önce kent merkezinin yanı sıra Hınıs, Karayazı ve Karaçoban ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütüne yardım ve yataklık ile örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında HDP Karayazı İlçe Başkanı Melik Polat'ın da yer aldığı 9'u savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Diğer 6 zanlı ise hakimlikçe adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler