Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla dava açılan Ali Üstünel'in yargılanmasına başlandı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Ali Üstünel ile avukatları katıldı.

        Mahkeme başkanının, hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair ihbarlar bulunduğunu belirtmesi üzerine Üstünel, bu iddiaları son bir yıldır kendisinin de işittiğini ve bundan son derece rahatsız olduğunu ifade etti.

        Mahkemede bu iddialara cevap verebilecek olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Üstünel, hakkındaki ihbarların sahte isimlerle yapıldığını savundu.

        Üstünel, hatırladığı kadarıyla Akın Öztürk'ün 2003-2004 yıllarında Kayseri'de garnizon komutanı olarak görev yaptığını dile getirerek, şunları anlattı:

        "Kayseri'de 1999-2009 yılları arasında aralarında Akın Öztürk'ün de bulunduğu 6 farklı generalin emir astsubaylığını yaptım. Bu komutanlarla görevden ayrıldıktan sonra da iletişimim devam etti. Diğer generaller gibi Akın Öztürk ile de sosyal ilişkilerimi sürdürdüm. Darbe gününe kadar da vatanını ve milletine seven biri diye bilirdim. Zaman zaman Kayseri'yi ziyaret ettiğinde protokol üyeleri ile yemekte bir araya gelirdi. Bunlardan birkaçına beni de davet ederek onurlandırdı. İddianamede geçen bir yılda yaptığım bahse konu 17 telefon görüşmesinin 4'ü kısa mesajdır. Bunların 10'unda da ben kendisini aradım. Toplam görüşme sürem de 20 dakikadır. Bütün görüşmelerin içeriğini de anlatabilirim. Bu örgüt ve Akın Öztürk ile hiçbir şekilde illegal ve gayriresmi bir ilişki içinde olmadım."

        Ali Üstünel'in avukatı olan oğlu Serhat Üstünel de 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında müvekkilinin, Akın Öztürk'e telefonla Kayseri'deki durum hakkında bilgi verdiği yönünde basında haberler yapıldığını belirterek, HTS kayıtlarından o gece Akın Öztürk ile herhangi bir görüşme yapmadığının tespit edildiğini kaydetti.

        Üstünel, Akın Öztürk ile yapılan telefon görüşmelerinin ise bayram, yeni yıl tebrikleri ve hal hatır sormadan ibaret olduğunu söyledi.

        Mahkeme heyeti, dijital materyallerin inceleme sonuçlarının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler