Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde bir restoranda çıkan silahlı kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geçen yıl mart ayında bir restoranda çıkan silahlı kavgada Talat Yavuz'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Tuğberk Posbıyık, yakınları ve avukatlar katıldı.

        Tuğberk Posbıyık, savunmasında, polise kendisinin teslim olduğunu belirterek, "İddianamede maktulün olay sabahı 06.45'te öldüğü söylenmektedir. Oysaki bildiğime göre iki gün sonra ölmüştür. Ayrıca iddianamede benim polisler tarafından yakalandığım belirtilmektedir. Oysaki izlenen görüntülerden de anlaşılacağı üzere ben polise teslim oldum. Silahımı da kendim teslim ettim" diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suç bakımından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren kanıtların bulunması, suçun niteliği ve atılı suçun katalog suçlardan olması, ölçülülük ilkesi, sanık hakkında adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı hususlarını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        - Olay

        Müftü Mahallesi Süheyla Erel Caddesi'ndeki otelin restoran bölümünde 19 Mart 2016'da, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın oğlu Tuğberk Posbıyık, aynı masada oturduğu arkadaşı Talat Yavuz'u silahla ağır yaralamıştı. Yavuz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, gözaltına alınan Posbıyık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler