Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu güzergahında gerçekleştirilen "Şerife Bacı ve Tüm Şehitlerimizi Anma İstiklal Yolu Yürüyüşü" sona erdi.

        Valilikçe 12'ncisi düzenlenen ve 18 Şubat'ta İnebolu ilçesinden başlayan 95 kilometrelik yürüyüş, Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı.

        Yürüyüşü katılan 200 kişilik grubu Kastamonu Vali Vekili Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı ile vatandaşlar karşıladı.

        Grup, Kılıçarslan'a beraberlerinde getirdikleri Türk bayrağını teslim etti.

        Kılıçarslan, burada yaptığı konuşmada, yürüyüşün milli mücadeleye destek olmak amacıyla deniz yoluyla gelen cephanenin İnebolu Limanı'ndan cepheye ulaştırılmasının canlandırılması amacıyla 2008 yılından bu yana gerçekleştirildiğini söyledi.

        Etkinliklerin Şehit Şerife Bacı, Hamamcı Kadı, Salih Reis gibi müstesna şahsiyetlerin isimlerinde sembolleşen Kastamonu halkının eşine az rastlanan fedakarlıklarını hatırlamak amacıyla düzenlendiğini anlatan Kılıçarslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gözüm Sakarya'da, Dumlupınar'da, kulağım İnebolu'da' sözü, İstiklal Yolu'nun ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Çoğunluğunu kadın ve yaşlı erkeklerin oluşturduğu Kastamonu halkı, deniz yoluyla gelen cephane ve lojistik malzemenin cepheye ulaştırılması için tüm olumsuz şartlar ve imkansızlıklara rağmen tarihe altın harflerle yazılacak büyük fedakarlık ve kahramanlık örneği göstermiştir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler