Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Moldova'ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde başkent Kişinev ve Özerk Gökoğuz Yeri'nde temaslarda bulundu.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye-Moldova diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü kapsamında 18-21 Şubat tarihlerinde gerçekleşen ziyarette Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mesajlarını muhataplarına tevdi etti.

        Ahmet Yıldız'ın, Kişinev'de, Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Parlamento Başkanı Andrian Candu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Andrey Galbur ile yaptığı görüşmelerde, ikili ilişkilerde 25 yıl zarfında elde edilen kazanımlardan duyulan memnuniyetin dile getirildiği ve ilişkilerin her alanda daha ileri seviyelere taşınması kararlılığı vurgulandığı kaydedildi.

        İkili temaslarda, Serbest Ticaret Anlaşması'nın ekonomik ilişkilere getirdiği canlılığın artarak sürmesi için ortak çaba gösterilmesi hususunda mutabık kalındığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayında yapması planlanan Moldova ziyaretine dair hazırlıkların da gözden geçirildiği vurgulandı.

        Başkent Kişinev'de Türk iş adamlarıyla da bir araya gelen Bakan Yardımcısı Yıldız, iş dünyasıyla ilgili mevcut durum, yatırımları arttırmak ve ekonomik iş birliğini ilerletmek için atılabilecek adımlar konusunda görüş teatisinde bulunduğu ifade edildi.

        Öte yandan, Ahmet Yıldız'ın Gökoğuz Özerk Bölgesi'ni de ziyaret ettiği, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ile görüşmesinde, kültürel, ekonomik ve beşeri bağların güçlendirilmesi için atılabilecek adımların değerlendirildiği kaydedildi.

        Yıldız'ın, Gökoğuz Yeri'ndeki temasları çerçevesinde Komrat Devlet Üniversitesi, Atatürk Kütüphanesi, Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi, Kongaz Süleyman Demirel Lisesi, Avtarma Müzesi ve Komrat Kilisesi gibi bölgedeki bir kısmı TİKA'nın katkılarıyla hayata geçirilmiş kurumları ziyaret ettiği de belirtildi.

        Bakan Yardımcısı Yıldız'ın ayrıca, 25'inci yıl dönümü kutlama programı çerçevesinde 20 Şubat akşamı, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği ile Moldova Milli Kütüphanesinin iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Kitap Sergisi'nin açılışını Moldova Kültür Bakanı Monica Babuc'la birlikte yaptığı bildirildi.

        Diplomatik kaynaklar, Ahmet Yıldız'ın Kişinev ve Komrat'taki tüm temaslarının yapıcı ve dostane bir havada cereyan ettiğini, ikili ilişkilerin gelişmesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin hazırlıklara katkı sağladığını da aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler