Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki 23 ilde kurulacak çağrı merkezleri, kurulduğu bölgenin teşviklerinden, asgari yatırım şartı aranmaksızın yararlanabilecek.

        Ekonomi Bakanlığının Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Buna göre, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan 4'üncü ve 5'inci bölge illerindeki organize sanayi bölgeleri (OSB) ile Kilis'teki OSB'lerde gerçekleştirilecek bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik teşvik uygulamaları kapsamındaki yatırımlar 6'ncı bölgede uygulanan destekleri alabilecek.

        Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki illere taşınan tesise ilave yatırım yapılmaması veya yatırımın şartları sağlayamaması durumunda, 4 ve 5'inci bölge illerine taşınan tesisler Sigorta Primi İşveren Hissesi, 6'ncı bölge illerine taşınanlar Sigorta Primi İşveren Hissesi, Sigorta Primi ve Gelir Vergisi Stopajı desteğinden yararlanabilecek.

        Söz konusu illere taşınmanın gerçekleşmesi ve şartların sağlanması halinde ilave yatırımlar, Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve vergi indirimi desteğinden faydalanabilecek.

        Program kapsamındaki illerde kurulacak çağrı ve veri merkezleri, bölgesinin teşviklerinden, asgari yatırım şartı aranmaksızın yararlanabilecek.

        - Geçici maddeler

        Bu karar ve daha önceki kararlar kapsamında imalat sanayi için düzenlenen yatırım teşvik belgeleri kapsamında 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki yatırımlar için bina-inşaat harcamalarında KDV iadesi uygulanacak.

        Ayrıca bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik teşvik uygulamaları kapsamında vergi indirimi desteğinde uygulanacak yatırıma katkı oranları her bir bölgede geçerli olan yatırıma katkı oranına 15 puan ilave edilmek suretiyle, kurumlar vergisi veya gelir vergisi indirimi tüm bölgelerde yüzde 100 oranında ve yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde yatırımcının diğer faaliyetlerinden elde ettiği kazançlara uygulanacak oranı yüzde 100 olmak üzere sağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler