Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısına destek verdiklerini belirterek, "İstihdam seferberliği gibi kampanyalar işverene motivasyon sağlayarak istihdam üzerinde olumlu etkiler yaratabilir." dedi.

        Özdebir, ASO'nun şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, işsizlik rakamlarındaki artışa dikkati çekti.

        İşsizlikle mücadelede yeni arayışlar içinde olunduğuna işaret eden Özdebir, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine istihdam seferberliğine katılarak istihdamın artırılmasına yönelik bir dizi çalışma başlattık. Bu kampanyanın başarılı olması için her türlü çaba gösterilecektir. ASO, istihdam seferberliği kampanyası çerçevesinde ilk olarak tüm üyeleriyle temas kurarak üyelerinin istihdam artışı için yapabileceklerini tespit edip, onlara destek olacaktır. Ayrıca İŞKUR'la çeşitli sanayi odaklarında bir dizi toplantı düzenleyecek olan ASO, kurumun yaratılan yeni istihdama yönelik desteklerini anlatacaktır." ifadesini kullandı.

        Özdebir, ASO'nun oransal ve sayısal olarak en yüksek istihdam artışı gerçekleştiren üyelerini ödüllendireceğini söyledi.

        İstihdam seferberliği gibi kampanyaların işverene motivasyon sağlayarak istihdam üzerinde olumlu etki yaratabileceğine vurgu yapan Özdebir, "Beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde yapılan son KDV ve ÖTV indirimlerinin de ilgili sektörlerde bir canlanma sağlaması beklenmektedir. Bu kampanyaların dönem dönem diğer sektörlerde gerçekleştirilmesi de istihdamı olumlu etkileyecektir. Ancak, işsizlikle mücadelede büyüme hızını yükseltmek ve iş gücünün niteliğini yükseltmekten başka çare yoktur. Bu nedenle Türkiye, büyüme hızını yüzde 7'lere yükseltmek ve iş gücünü hızla eğitmek zorundadır." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler