Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının kentte sorunsuz gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

        Yavuz, bir otelde organize edilen "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair 6771 Sayılı Kanun'un Halkoyuna Sunulmasında Uygulanacak Seçim Güvenliği Tedbirleri" başlıklı toplantıya katıldı.

        İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Ali Münir Gümüşbaykal, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet amirlerinin bulunduğu toplantıda konuşma yapan Yavuz, halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, "Ülkemiz genelinde olduğu gibi Trabzon'da da halkımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan demokratik faaliyetin en sorunsuz, hatta sıfır sorunla gerçekleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

        Halk oylamasına yönelik gerekli düzenlemelerin devam ettiğini belirten Yavuz, gerek jandarmanın gerekse emniyetin her türlü tedbiri aldığını vurguladı.

        Seçmen listelerinin de kesinleşmesiyle sandık bölgeleri, sandık kurulum adedi, görev alacak kişiler ve görevlendirilecek güvenlik personeliyle ilgili tüm konularda çalışmalar yapıldığını anlatan Yavuz, "Sıkıntısız şekilde, halkımızın hür ve demokratik imkanlarını en iyi şekilde kullanacağı bir ortamı oluşturmakla yükümlü olan bizlerin, bu işi de daha öncekilerde olduğu gibi başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

        15 Temmuz darbe girişiminde, FETÖ/PDY ve terör örgütüyle mücadelede gösterilen gayret dolayısıyla teşekkür eden Yavuz, "Hepinizin de yakından takip ettiği üzere ülkemizin güvenliği açısından artık sınır ötesinde de faaliyetlerimiz devam ediyor. Terörün bertaraf edilmesi, kaynağının kurutulması için yürütülen bu etkin faaliyetin başarısı, ülke içerisindeki riski de artırıyor. Bu konuda da ilimiz genelinde hepinizin başarı, fedakarlık ve özverisiyle yürüttüğümüz ve çok da başarılı sonuçlar elde ettiğimiz gayretli bir çalışma temposu içindeyiz." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler