Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

        Büyükelçi Neto'yu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ağırladı.

        İki ülke ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Büyükelçi Neto, ülkesindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

        Türkiye'deki Brezilya yatırımlarının çok düşük oranda olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Neto, bazı şirketlerin Türkiye'de yatırım yapma konusunda çalışmalarının bulunduğunu anlattı.

        Büyükelçi Neto, "İki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal bağların geliştirilmesi için tarafların daha yakın ilişkiler kurması gerekiyor. Bu noktada basına çok önemli görevler düşüyor." dedi.

        Mutanoğlu da AA'nın çalışmaları ve dünya yapılanması hakkında Büyükelçi Neto'ya bilgi verdi, AA'nın yakın zamanda merkezi Kolombiya olmak üzere İspanyolca yayına başlayacağını belirtti. Mutanoğlu, "İspanyolca yayınla birlikte Brezilya'daki gelişmeleri yakından takip ederek, doğru ve hızlı şekilde aktarılmasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

        Latin Amerika'nın Türkiye için çok önemli olduğuna değinen Mutanoğlu, iki ülke ekonomik ilişkilerinin ve yatırımların artırılması gerektiğini söyledi. Mutanoğlu, Brezilyalı iş adamlarının Türkiye'deki yatırımlarını artırmasıyla iki ülkenin daha da yakınlaşacağını dile getirdi.

        Görüşmede, doğru haber akışının sağlanması amacıyla AA ile Brezilya Haber Ajansı arasında iş birliği kurulması ve geliştirilmesi de gündeme geldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler