Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Turizm açından 2016 yılında sıkıntılı bir süreç geçirdik ama bu süreç geçecek. Allah'ın izniyle terörün kökü inşallah kısa süre içinde kurutulacak." dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'a gelen Elvan, Mardin Valiliğini ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı.

        Valilik makamına geçen Elvan, Vali Mustafa Yaman'dan kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

        Elvan, burada yaptığı açıklamada, Mardin'in farklı etnik yapıları bir arada barındıran güzel bir kent olduğunu söyledi.

        Terörle mücadeleye değinen Elvan, Mardin'in artık hiçbir şekilde terörle anılmasını istemediklerini kaydetti.

        "Terör örgütünün kökünü kurutacağız"

        Bakan Elvan, gerçek anlamda hem ülkenin huzuru hem de coğrafyanın huzuru ve mutluluğunun son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Terörle mücadelede büyük başarılar elde ettik. Terör örgütünün kökünü kurutacağız." dedi.

        Ülkenin ve bölgenin kalkınması için çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Elvan, Kalkınma Bakanlığı olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

        Elvan, şunları söyledi:

        "Turizm açından 2016 yılında sıkıntılı bir süreç geçirdik ama bu süreç geçecek. Allah'ın izniyle terörün kökü inşallah kısa süre içinde kurutulacak. Mardin yine turizm açısından ülkemizin önemli kentlerinden birisi olacak, eski günlerine geri dönecek. Başlamış olan turizm yatırımlarımız var, yarım kalanlar var. Bunların hepsini tamamlayacağız. Hem sanayi hem de turizm açısından Mardin'i şahlandıracağız."

        Vali Yaman ise işsizliğin en fazla olduğu kentler arasında Mardin'in de bulunduğunu ifade ederek, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'nın kentte istihdama ve kalkınmaya yönelik önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

        Elvan'ın ziyaretine GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar ve diğer yetkililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler