Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "25. yılında Hocalı Soykırımı" konulu konferans düzenlendi.

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Dünya Azerbaycanlıları Medeniyet Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Mammadov ve çok sayıda davetli katıldı.

        Burada, gazetecilere açıklamada bulunan Mirzezade, Hocalı'da yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

        Türk oldukları için insanların katliama maruz kaldığını vurgulayan Mirzezade, şunları kaydetti:

        "Askerlerimiz yoktu. Ermeniler Rus tanklarıyla şehre hücuma geçti. Kadınları, çocukları ve kocaları gülleden geçirdiler. Bir gecede 600'den fazla insanı öldürdüler. 104 çocuğun ya annesi ya babası öldürüldü. 24 çocuğun ise hem annesi hem babası öldürüldü. Aynı zamanda onlar bu insanlardan bir oyun kurmuştu. Önce kaçmalarına izin verip sonra onları da öldürüyorlardı. Bu katliamın bu soykırımın bir kökü vardı. Onlar Azerbaycanlıydılar onlar Türk'tüler. Ermeni milliyetçileri ve Ermeni Silahlı Kuvvetleri için Azerbaycanlıdan ve Türk'ten başka düşman yoktu. Muharebe ne kadar ağır olsa da mühim kaideleri vardır. Esire değmek olmaz. Onlar masum insanları öldürdüler ve 20. asrın en ağır soykırımlarından birini türettiler."

        Böyle bir katliamın bir daha yaşanmamasını temenni eden Mirzezade, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Biz Türk halkına teşekkür ederiz. En ağır günlerimizde bizimleydiler, acımızı bizimle bölüştüler. Bizim gücümüz birliktedir. Bizim gücümüz tarihimizi iyi bilmek ve ondan netice çıkarabilmektir. Bu yıl dönümlerini geçirmekte bir maksat var. Bir daha bizim halkımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin başına böyle bir oyun gelmesin. Hem Türkiye hem Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği ile bütün dünyaya numunedir."

        Rasim Mammadow ise Hocalı'da insanların maruz kaldığı katliamı tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler