Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında 2 ilçe müftüsünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla, aralarında Karasu İlçe Müftüsü M.A. ve Serdivan İlçe Müftüsü Ö.Y'nin de bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Polis ekiplerince, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen İkinci İlçe Müftüleri Toplantısı sırasında gözaltına alınan Karasu Müftüsü M.A, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        Gözaltına alınan müftüler M.A ve Ö.Y. ile aralarında ihraç edilen kamu çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler