Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın fethinin 810. yıl dönümü, 4 Mart'ta başlayacak etkinliklerle kutlanacak.

        Antalya'nın Selçuklular tarafından fethinin 810. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle törenler düzenlenecek.

        Cumhuriyet Meydanı'nda, 4 Mart'ta başlayacak programlar kapsamında, Karaalioğlu Parkı'nda fetih yürüyüşü düzenlenecek. Burada mehteran, kılıç kalkan ve Türk Silahlı Kuvvetleri ekibi SOLOTÜRK gösterisi sunacak.

        Münir Karaloğlu, Antalya'nın simgesi Yivli Minare yanında, İmaret Medresesi önünde düzenlediği basın toplantısında, kentin Türkiye'nin vitrini, turizmin başkenti olduğunu söyledi.

        Antalya'nın 5 Mart 1207'de Selçuklular tarafından fethedildiğini, 810 yıldır Türk toprağı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, kentin fethini farklı bir anlayışla kutlayacaklarını anlattı. Tarihini bilmeyenlerin geleceklerini inşa edemeyeceğine dikkati çeken Karaloğlu, "İstanbul için 29 Mayıs 1453, Bursa için 6 Nisan 1326 ne kadar önemliyse Antalya için de 5 Mart 1207 tarihi o kadar önemlidir." diye konuştu.

        - Runatolia'ya 8 bin sporcu katılacak

        Karaloğlu, etkinliklerin 4 Mart'ta saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Karaalioğlu Parkı'na kadar yapılacak "fetih yürüyüşü" ile başlayacağını ifade etti.

        Antalya'da 5 Mart'ta da bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve 8 bin sporcunun katılacağı Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu'nun yapılacağına değinen Karaloğlu, "Kentin markası açısından önemli bir organizasyon. Bu yıl bu iki etkinlik beraber olacak." dedi.

        Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Esat Göyük de Antalya'nın fethinin yıl dönümünün önemli olduğunu ve bunun gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler