Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında, silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla ayrı ayrı dava açılan 20 eski polisin yargılanmalarına başlandı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda, tutuklu sanıklar C.S, A.A, A.Ü, C.Y, C.A, A.K, A.B, A.G, C.K, A.M, O.A.C, R.E, S.Y, R.A, Ö.Ö, Ö.D, Ö.O, Ö.A, R.K ve S.S ile avukatları hazır bulundu.

        Kimlik tespitlerinin ardından savunma yapan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirtti.

        Sanıklardan Ö.O, savunmasında polis memuru olduğunu ve bilirkişi olarak görev yaptığını söyledi.

        Fotoğrafçılığa merakı olduğunu ifade eden Ö.O, "Instagram'da 5 bin takipçim var. Bu kişilerle yazışmak için ByLock yükledim. Birkaç ay sonra da telefondan kaldırdım." dedi.

        Ö.O, mahkeme başkanının, "Emniyet mensuplarının çoğu ByLock'u 11 Ağustos 2014'te yüklemiş. Bu, bende bir yerlerden talimat aldığınız şüphesi uyandırıyor." şeklindeki sözleri üzerine, kesinlikle böyle bir talimat almadıklarını, teknoloji merakının kurbanı olduğunu öne sürdü.

        Mahkeme heyeti, Ö.O. ile diğer tutuklu sanıklar C.S, A.A, A.Ü, C.Y, A.K, A.B, A.G, C.K, O.A.C, R.E, R.A, Ö.Ö, Ö.D, Ö.A, R.K ve S.S'yi tahliye etti.

        A.M, C.A ve S.Y'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler