Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığınca oluşturulan ekipler, engelli çalıştırma zorunluluğu bulunan işletmeleri işsiz engellilerle buluşturarak yaklaşık 420 engellinin istihdam edilmesini sağladı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğüyle yürütülen "Engelsiz Hizmet, Engelsiz İş Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalarla 2 yıl içerisinde bin 55 engelliye ulaşıldı.

        İŞKUR'a başvuran engellilerle ön görüşme yapılarak form doldurulması sağlanan proje kapsamında, engelli çalıştırmak durumundaki firmaların listesini alan ekipler, uygun engelliyi uygun firmayla görüştürdü.

        Haftanın 3 günü İŞKUR İl Müdürlüğünden alınan engelli işsizleri Organize Sanayi Bölgesi'nde ve şehir merkezindeki firmalarla görüştüren "Engelsiz Hizmet, Engelsiz İş Projesi" ekipleri, bugüne kadar yaklaşık 420 engellinin iş bulmasını sağladı.

        - "Fırsat verildiğinde daha fazla çalışabileceklerini gördük"

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 2015 yılında başladıkları projeyle bugüne kadar binin üzerinde işverenle görüştüklerini ve yaklaşık 420 engelliyi işe yerleştirdiklerini belirterek, "İşe yerleştirdiğimiz engellilerin diğer bireylerden bir farkı olmadığını gördük. Kendilerine fırsat verildiğinde daha fazla çalışabileceklerini göstermiş oldular." ifadelerini kullandı.

        Proje kapsamında işe yerleştirilen Galip Cin isimli görme engelli, yaklaşık 4-5 aydır işsiz olduğunu belirtti.

        İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaatından sonra Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kendisini halı fabrikasına yerleştirdiğini aktaran Cin, "Şu anda işimden memnunum. Burada meydan ve ön avlu temizliği yapıyorum. Evliyim ve bir çocuğum var. Bana bu fırsatı verenlere teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler