Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki göstererek, "6-7 Ekim olaylarında Türk-Kürt çatışmasını, yeni bir kavganın başlangıcını ortaya koyabilecek hain bir planı devreye soktular. Recep Tayyip Erdoğan, milleti demokrasi, istikbal ve istiklal için meydanlara çağırdı. Selahattin Demirtaş denen o adam müsveddesi de dönüp milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağırdı." dedi.

        Soylu, Erzurum'da AK Parti İl Başkanlığı tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Konferansı"nda yaptığı konuşmada, AK Partililerin iyilikleri anlatmak için siyaset yaptığını söyledi.

        Hukuk devletinin ve demokrasinin gereği ile siyaset yaptıklarını ifade eden Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

        "Pankartlar açacaksınız 'musluklardan kan akıtırız' diyeceksiniz, sıkışınca, bu ülke kendi kararlarını, iradesini kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu iradeyle ortaya koyunca 'biz ne yapacağız' diyeceksiniz, öyle mi? Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyacaksınız, hukuka meydan okuyacaksınız, 'siz kimsiniz, biz sizi tanımıyoruz' diyeceksiniz, bu milletin birliğine, beraberliğine kastedeceksiniz, huzuruna, ekonomisine, büyümesine kastedeceksiniz, bu ülkede insanlarımızı ürkütmek, insanlarımızın yatırım yapmasını, çocuklarımızın iş bulmasını engellemek isteyeceksiniz, ses çıkmayacak öyle mi? Aldatacaksınız ve kandıracaksınız. Bu tezgah da diğer tezgahların bir benzeridir." diye konuştu.

        Soylu, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine karşı oyunlar oynandığına dikkati çekerek, bu durumun tarih boyunca böyle olduğunu anlattı.

        AK Parti iktidarlarının, en güçlü olduğu dönemlerde Gezi olayları, 17-25 Aralık sürecinde, 6-7 Ekim olaylarında yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

        "6-7 Ekim olaylarında Türk-Kürt çatışmasını, yeni bir kavganın başlangıcını ortaya koyabilecek hain bir planı devreye soktular. Recep Tayyip Erdoğan, milleti demokrasi, istikbal ve istiklal için meydanlara çağırdı. Selahattin Demirtaş denen o adam müsveddesi de dönüp milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağırdı. Bunların hepsini net şekilde biliyoruz. Yine yetmedi. Hırslarını alamadılar. Küçümsedikleri, beğenmedikleri insanlar 'biz oyla, sandıkla bu milletin yarınlarına sahip çıkarız' dediler. Millet karar vermiş, doludizgin gidiyor. Onca şey yaptılar olmadı. Tanklarla, tüfeklerle, helikopterlerle, F-16'larla bu milletin karşısına çıktı. Bu millet ürkmedi, sefil şekilde yaşamaktansa şehit olmayı kabul etti. 15 Temmuz'un tarifi çoktur. Çok da güzel tarif edilir. Ama benim yaptığım bir tek tarif var; Biz cesur bir milletiz, doğru ama böyle bir cesaret hiç görmedik. Çıplak elleriyle tankların önüne geçerek, tankların altına yatarak, sadece elinde bayrağıyla 'bu ülkeyi size istila ettirmeyiz' diyenlerin gönlüne bu cesareti sokan Cenabı Allah'tır. Bu millete, bu mağdurların ve mazlumların ufku olan bu millete minnettarız."

        Soylu, milletin demokrasi karşıtlarının kendilerine dayattıklarına, seçtikleri vekiller aracılığıyla hep itiraz ettiğini vurguladı.

        8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın da zaman zaman başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Süleyman Soylu, "İddiamız iktidar olmak değildir. AK Parti, sadece bir siyasi parti değildir. İktidara gelmek için çalışan insanlar değiliz. Biz, bize verilen emaneti yarına taşımak için çaba sarf eden anlayışın temsilcileriyiz." ifadelerini kullandı.

        AK Parti'nin oyunu yüzde 35'lerden yüzde 50'ye çıkardığını anımsatan Bakan Soylu, "CHP ise ya 24 ya 25 veya 25, 24 yani iki ileri bir geri, bir adım ileri gidip, bir adım geri geliyor. Neden, çünkü millete gitmez. Çünkü size ihtiyacı yok. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye büyük ülke oldu. Millete itimat edeceksiniz. Millete itimat etmeyenler, bugün korkaklık içerisindeler. İstiyorlar ki Türkiye'de ekonomik kriz olsun, istikrarsızlık olsun." şeklinde konuştu.

        - Halk oylaması

        Soylu, halk oylamasına değinerek, ülkenin en büyük temel problemlerinden bir tanesinin genç nüfusları sistemin içerisine katamamak olduğunu belirtti.

        Genç nüfusun sisteme katılmasını sağlayarak onların dinamikliğinden istifade edilmesi gerektiğini dile getiren Süleyman Soylu, şunları söyledi:

        "Önümüzdeki sistem, siyaseti gerginleştiren değil, tam tersi uzlaştıran bir sistemin adı olacaktır. Bu çok net. 7 Haziran'ı, 15 Temmuz'u da gördük. Bir daha bunları yaşamak istemiyoruz. Biz 28 Şubat'ı da gördük. Milletle devlet arasında artık sarsılmaz bir köprüyü oluşturmak durumundayız. Onlar 'Hayır' dediler, biz 'Evet' dedik. Biz 'Evet' demeye devam edeceğiz. Onlar da 'Hayır' demeye devam edecekler. Ama bu millet hep 'Evet' diyenleri tercih edecek."

        AK Parti'yi 14 yıldan beri ayakta tutan en büyük gücün kadınlar olduğunu vurgulayan Soylu, kadınların seçimlerde ne tür sıkıntılarla karşılaştıklarını çok iyi bildiklerini belirtti.

        Kadınların desteğini koparmak için yapılan oyunları da iyi bildiklerini aktaran İçişleri Bakanı Soylu, "Yılmadınız, yıkılmadınız ve bugün Türkiye'yi bu duruma getirdiniz. Türkiye dimdik ayakta durmaktadır. Bu seçim, sizin seçiminizdir. Sevgili gençler, adım adım gideceksiniz. 'Biz bu ülkenin yarınlarına hazırız' diyeceksiniz. Ve bizi saf dışı bırakmak isteyenlere cevabınızı en iyi şekilde vereceksiniz. Üniversitelerde, sanayi sitelerinde her yere gideceksiniz. Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız çok gayret göstereceksiniz. Bu seçim, bu referandum geleceğimizin oylamasıdır." ifadelerini kullandı.

        Soylu, 16 Nisan'da iyi bir sonuç çıkarmak için herkesin gece gündüz çalışması gerektiğini belirterek, "Bu ülkede bir daha Recep Tayyip Erdoğan fırsatını yakalayamayabiliriz. Bu millet, millet sistemine ulaşabilmek için ancak Erdoğan ile ulaşabilir. Onun için çok çalışacağız, çok gayret göstereceğiz, çok mücadele edeceğiz. İnşallah enflasyonu, işsizliği yüzde 5'in altına, faizi yüzde 4'lerin altına çekeceğiz. Türkiye 2023, 2053 ve 2071'e ulaşma imkanı bulacak." dedi.

        Süleyman Soylu, konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay ile Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

        Vali Azizoğlu'ndan bir süre önce kentte düzenlenen 13. Avrupa Olimpik Gençlik Kış Festivali (EYOF) hakkında bilgi alan Soylu, Erzurum halkına ve il yönetimini başarılı organizasyon için tebrik ederek, teşekkür etti.

        Bakan Soylu, daha sonra beraberindekilerle özel uçakla Ordu'ya hareket etti.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler