Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da bu hafta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda, aralarında araştırma görevlisi, polis ve askeri personelin de bulunduğu 54 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, kentte FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde son bir haftada yapılan operasyonlarda, aralarında araştırma görevlisi, polis ve askeri personelin de olduğu 54 kişinin yakalandığı belirtildi.

        Zanlılardan emniyetteki işlemleri biten polis, öğretmen ve araştırma görevlisi ve bir yarbayın da yer aldığı 24'ünün adliyeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, bu kişilerden 16'sının tutuklandığı, 8'inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Açıklamada, aynı soruşturmada gözaltına alınan 23 öğretmen, 2 askeri personel, 3 polis ve 2 memurdan oluşan 30 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği de aktarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler