Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YANGON (AA) - Malezya'dan Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak için yola çıkan geminin Myanmar'a ulaştığı bildirildi.

        Ülkenin resmi gazetesinde yer alan habere göre, Arakan eyaletinin (Rakhine) başkenti Sittwe'ye dün ulaşan gemideki yardımlar, eyaletin kuzeyindeki Maungdaw kasabasında dağıtılacak.

        Yardımların, 190 köyde ve ülke içinde yerinden edilmiş insanların kaldığı kamplarda dağıtılacağı belirtildi.

        Arakan bölgesel yönetimi sözcüsü Tin Maung Swe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların cumartesi günü Arakan eyaletindeki Müslümanlara ve Budistlere dağıtılacağını ifade etti.

        Tin Maung Swe, yardımların büyük bir kısmının Sittwe ve Maungdaw kasabalarındaki halka dağıtılacağını dile getirdi.

        Geminin, Myanmar'dan sonra Bangladeş'e de yardım malzemesi götüreceği öğrenildi.

        BM'nin dünyada en fazla zulüm gören topluluklardan biri olarak gördüğü Arakanlı Müslümanların dramı, 2012'de yaşanan şiddet olaylarıyla uluslararası kamuoyunun gündemine gelmişti. Şiddet olaylarında çoğu Müslüman çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmiş, yüz binlerce Müslüman bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

        Arakan'da 9 Ekim'de sınır karakollarına saldırılar düzenlenmiş, 13'ü güvenlik görevlisi 29 kişi ölmüştü. Saldırılarla ilgili 600 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırıların ardından Myanmar ordusu, bölgede güvenlik operasyonları başlatmıştı. Rohingya dayanışma grupları, operasyonların başlamasından bu yana yaklaşık 400 Arakanlı Müslümanın öldüğünü, çok sayıda kadına tecavüz edildiğini ve köylerin yakıldığını belirtmişti. Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Thaung Tun geçen hafta Arakan'da istikrar sağlandığı için operasyonlara son verildiğini açıklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler