Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan bölgenin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi'nde hafta içi her gün öğrencilere kayak yapma imkanı sunuluyor.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, kentteki öğrenciler sosyal etkinlik çerçevesinde hafta içi otobüslerle kayağa götürülüyor.

        Eğlenceli vakit geçirmek isteyen öğrenciler, halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak da nitelendirilen bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'ni adeta karnaval alanına dönüştürerek karın keyfini çıkarıyor.

        Kızak ya da leğenle de kayan gençler, eğlenceli vakit geçiriyor.

        Kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistteki karın yaklaşık 70 santimetreyi bulduğunu ve kaymaya elverişli olduğunu söyledi.

        Öğrencilerin merkezde keyifli vakit geçirdiğini anlatan Attila, öğrenci gruplarının unutulmaz hatıralarla merkezden ayrıldığını ifade etti.

        - "Çok mutlu olduk"

        Öğrencilerden Gülistan Calabul da ilk defa kayak yaptığını anlattı. Kayaktan büyük bir keyif aldığını dile getiren Calabul, şöyle devam etti:

        "İlk defa buraya geliyorum. Çok güzel bir yer. Burada kayak hocaları bize kayak yapmayı öğretti. Müthiş oldu. Hocalar da çok güzel kayıyor. Herkese buraya gelip kaymasını tavsiye ediyorum. Biz 15 tatilde gelmeyi düşünüyorduk bir türlü nasip olmadı ama işte şimdi okulla gelmek nasip oldu. Böyle çok daha da güzel oldu."

        Busenur Duru ise çok keyifli bir gün geçirdiklerini anlatarak "Çok mutlu olduk, eğlendik. Arkadaşlarımızla güzel vakit geçirdik, çok teşekkür ediyoruz. Kayak yapma fırsatı buldum. Kızakla da kaydık. Eğlenceli vakit geçirdik arkadaşlarımızla güzel şeyler de yaptık." dedi.

        Mehmet Aksoy da paletle kaymayı denediğini ancak fren yapmayı öğrenemediği için kızakla kaymayı tercih ettiğini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler