Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de iki ortaokulun öğrencileri, El-Bab'da görev yapan Türk askerinin moral ve motivasyonunu arttırmak için yazdıkları mektupları gönderdi.

        Derepazarı İmam Hatip Ortaokulu ve Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu öğrencileri, terörle mücadelede görevli güvenlik güçlerine destek amacıyla, Derepazarı İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ulvi Yakupçebioğlu öncülüğünde bir araya geldi.

        Duygu ve düşüncelerini kağıda aktaran öğrenciler, daha sonra Derepazarı PTT merkez şubesine giderek mektuplarını gönderdi.

        Yakupçebioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerden kendisine gelen 'askerler için mektup yazabilir miyiz?' fikrini hayata geçirdiklerini belirterek, "İki okul mektup yazmak istediklerini bize iletti. Öğrencilerimiz de mektuplarını yazdılar ve askerlerimize göndereceğiz. Orada savaşan askerlerimize moral olsun. Buradaki öğrencilerimize vatan sevgisi bilinci aşılamak için böyle bir projeyi yaptık. İnşallah amacına ulaşır." dedi.

        Öğrencilerden Yağmur Berber ise askerlere moral için mektup yazdıklarını dile getirerek, "Onlar bizim geleceğimiz için savaşıyorlar. Biz de küçük de olsa onlara destek olmak için mektup yazdık. Her zaman onların yanındayız. Bu vatanı onlara emanet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Yaren Pınar Fuçucu da vatan sevgisini düşünerek mektup yazdığını belirterek, "Askerlerimiz orda bizim için savaşırken biz mektupla aslında bir şey yapmadık. İnşallah hainleri yenecekler. Onları çok seviyoruz. Onlara destek olmak için mektup yazdım. Vatan sağolsun." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler