Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

        Muratpaşa ilçesindeki General Niyazi Çelik Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 366'ncı kısa dönem erler yemin etti. Törende eğitimlerde başarı gösteren piyade erlere plaket verildi.

        Törende konuşan 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, yemin töreni ile 522 piyade erin Silahlı Kuvvetler safına katıldığını söyledi.

        Yemin töreni ile piyade erlerin milletine sadakatle hizmet edeceğini, emirlere ve amirlere itaat edeceğini, ulusun güvenine layık olacağını ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağını beyan ettiğini vurgulayan Savran, şöyle konuştu:

        "Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır. Vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve bağrından çıktığı Türk milletinin kendisine olan güveninden, sevgisinden almaktadır."

        Yemin eden erler adına konuşan Piyade Er İzzet Altınkaya ise 366'ncı kısa dönem erler olarak kendilerine güvendiklerini, inandıklarını ve Türk ordusunun mensubu olmaktan onur duyduklarını belirtti.

        Törenin sonunda 522 asker, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Tören geçişinin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler