Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 942 erbaş ve er ile 106 asteğmen adayı için yemin töreni düzenlendi.

        Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen yemin törenine Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul ve temel askerlik eğitimini tamamlayan askerlerin yakınları katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende tümen sancağının tanıtılmasının ardından 2 bin 705'i 1997/1 tertip, 237'si kısa dönem olmak üzere 2 bin 942 erbaş ve er ile 106 asteğmen adayı için ant içme törenine geçildi. Tribünleri dolduran aileler, yemin törenini coşku içinde seyretti.

        Askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanarak ve Türk bayrağı ile silah üzerine el koyarak askerlik yemini etti.

        Ant içme töreninin ardından birliğe ilk katılan tank er Cüneyt Akbulut, yaş kütüğüne plaket çaktı.

        Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Bekiroğlu, dönem birincilerine, başarılı askerlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediyelerini verdi.

        Vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dede ve babalarına da katılım belgelerini Tuğgeneral Tuğrul takdim etti.

        - "Sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum"

        Askerlere başarılar dileyen Tuğgeneral Tuğrul, "Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı, Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur." diye konuştu.

        Tuğgeneral Tuğrul, şunları dile getirdi:

        "Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Kahraman Mehmetçikler, asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvelerimiz, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır."

        Türk askeri ve Mehmetçik olmanın aynı zamanda onur olduğunu ifade eden Tuğgeneral Tuğrul, "Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Silahlı kuvvetlerimizin en güçlü Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize,Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza kutlu ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

        Bando eşliğinde gerçekleştirilen geçişin ardından sona eren tören sonrasında yemin eden askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler