Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehrimizin 2015 yılından bu yana terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa'nın 3 gazisi bulunuyor." dedi.

        Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, 220 milyon lira tutarındaki kamu, belediye ve özel sektör yatırımlarının şehre hayırlı olmasını diledi.

        Açılışı gerçekleştirilecek eserler arasında, eğitimde 145 derslik, 620 öğrenci kapasiteli pansiyon, 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, bir spor salonunun bulunduğunu belirten Erdoğan, sağlık alanındaki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

        TOKİ'nin altyapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte 141 konutu, AFAD'ın 34 dersliği ve Soma Akşemsettin Camisi'ni tamamladığını, belediyelerin spor tesislerini, sağlık ocaklarını, çevre düzenlemelerini, çeşitli hizmet binalarını şehre kazandırdığını bildiren Erdoğan, özel sektörün zeytincilik, sütçülük, soğuk hava depoculuğu, alabalık, gübre, kuruyemiş gibi alanlarda gerçekleştirdiği yatırımları da hizmete açtıklarını söyledi.

        Bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmediklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildiklerini vurgulayan Erdoğan, alandakilere "Bundan sonraki süreçte de sizlerle beraber el ele, dimdik bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz." diyerek seslendi.

        Erdoğan, son 14 yılda Manisa'nın 18 milyar liralık yatırımla yepyeni bir çehreye kavuştuğunu, şimdi ise yeni yatırımlarla Manisa'nın daha büyük hedeflere doğru ilerleyeceğini kaydetti.

        İstanbul-İzmir otoyolunun aynı zamanda bir "Manisa Projesi" olduğunu, 6,5 milyar dolarlık bu dev projenin etap etap hizmete girmeye başladığını anlatan Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılışının yapıldığını anımsatarak, bu yatırımların hepsinin 16 Nisan'ın öncü haberleri olduğunu söyledi.

        Ankara-İzmir hızlı tren projesine de değinen Erdoğan, "Ankara-Afyon-Uşak-Manisa-İzmir hızlı tren hattı bölüm bölüm inşa ediliyor. Bu hat devreye girdiğinde Ankara-Manisa arası 3 saatin de altına düşüyor. Rabbim bu ülke için, bu millet için taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'nın her dönemde bu coğrafyanın üreten eli, düşünen beyni, savaşan kolu, yürüyen bacağı olduğunu ifade ederek, "Şehrimizin 2015 yılından bu yana terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa'nın 3 gazisi bulunuyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.

        Bu sırada alandakiler de "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek seslendi.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler