Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne diyor CHP? Diyor ki; 'Bunlar Meclisi kaldıracaklar.' Yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclisin gücünü artırıyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle, daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz." dedi.

        Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, geçmişte Osmanlı'ya şehzade yetiştiren Manisa'nın, Cumhuriyet tarihi boyunca da tarımı, sanayisi, ticareti, tarihi ve kültürüyle, ülkesinin gelişmesine, kalkınmasına büyük katkılar verdiğini hatırlattı.

        Bugün de Manisa'ya çok büyük bir görev düştüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin 16 Nisan'da sandığa giderek, önemli bir tercihte bulunacağını anımsattı.

        Yönetim sistemini değiştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Hani bu ana muhalefet ve onun malum takıntıları var. Ne diyor? 'Bunlar rejim değiştirecek' Bizim rejimle mejimle işimiz yok. Rejim sorunu bu ülkenin 1923'te bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık bunları birleştiriyoruz güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz. Ama bunlar bundan anlamaz. Bugüne kadar bunlara 5 tane koyun ver, kaybedip gelirler." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Bu millet yatanı da görüyor, çalışanı da görüyor"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yılda Türkiye'nin geldiği noktaya işaret ederek, Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülke 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 14 senede 6 bin 100 kilometreye 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini belirtti. Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu millet yatanı da görüyor, çalışanı da görüyor. 25 tane havalimanımız vardı şimdi 59 tane havalimanımız var. 16 Nisan'da 'evet' bunların devamı demektir, 'Daha da ileri' demektir." diye konuştu.

        AK Parti iktidara gelene kadar hızlı trenin olmadığını anımsatan Erdoğan, 'evet' demenin yüksek hızlı tren, bölünmüş yolların ve havalimanlarının daha da artması demek olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'evet' tercihinde bulunulmasının, Türkiye'nin, dünyanın en büyük havalimanına sahip olması demek olduğuna da dikkati çekerek, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde havalimanının ilk kısmının açılacağını belirtti.

        İzmir'de doğru dürüst bir havalimanı bulunmadığı dönemde Adnan Menderes'i yaptıklarının altını çizen Erdoğan, "Gerçekleri göreceğiz. Bunlar medeniyet nedir anlamazlar bu işten. Şurada Beydağ Barajı'nı yaptığımız zaman bazıları bizimle dalga geçti, 'Olmaz' diye. Biz 'Bal gibi olur' dedik. Yaptık mı, yaptık. Ödemiş Ovası'nı sulamaya başladık mı? Evetçi demek, bu demektir işte." şeklinde konuştu.

        - "Biz Fatih'e layık olacağız"

        Meclisin ve yargının görevlerini yeniden tanımlayarak, bu kurumları güçlendireceklerini belirten Erdoğan, "Ne diyor CHP? Diyor ki; 'Bunlar Meclisi kaldıracaklar.' Yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclisin gücünü artırıyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz. Biz bu ülkenin ve bu milletin sevdalısıyız. Biz size aşığız, aşık. Biz Ferhatız siz de Şirinsiniz. Ferhat dağları nasıl deldi? O aşkından dolayı deldi. Şimdi biz de dağları dele dele geliyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş kadar tünel yaptık." ifadelerini kullandı.

        Bununla da yetinmeyerek, denizin altından gittiklerini ifade eden Erdoğan, "Benim ecdadım Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'un fethinde karadan gemileri yürüttü. Dedik ki 'Dede, sen karadan gemileri yürüttün, biz de şimdi Marmaray'la denizin altından Marmarayı yürütüyoruz' dedik. Üç sene de Marmaray'dan 200 milyona yakın insan geçti. Bitmedi bir de dedik ki, 'Avrasya Tüneli'ni yapacağız.' Denizin altından Asya ile Avrupa'yı birbirine bağladık mı? Şimdi de otomobiller geçiyor denizin altından. Niye? Biz Fatih'e layık olacağız." diye konuştu.

        Erdoğan, boğazın üzerine üçüncü köprü olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptıklarını da hatırlatarak, köprünün üzerinden de raylı sistemle yüksek hızlı trenin geçeceğini bildirdi.

        Bütün bunların millet için olduğunu ifade eden Erdoğan, alanda bulunanlara, "16 Nisan'da hazır mıyız?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "Türkiye'nin, Türk milletinin aleyhinde olacak hiçbir işin içinde yer almayız. Tam tersine tüm benliğimizle karşısında dururuz." dedi.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler