Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, sanayi esnafının itfaiye birimi talebine, "İtfaiyeniz tamam. Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok, esnaf istiyorsa tamam." karşılığını verdi.

        Başbakanlık Basın Merkezince, Yıldırım'ın, Etimesgut'taki Şaşmaz Sanayi Sitesi esnafını ziyaretine ilişkin görüntüler paylaşıldı.

        Sanayi esnafına hitap eden Yıldırım, "Şaşmaz şaşar mı? Hiç şaşmaz, 16 Nisan'da şaşmaz." ifadesini kullandı.

        Esnafa kararını soran ve "Evet" karşılığını alan Yıldırım'ın, "Daha ne konuşacağız?" demesi üzerine renkli anlar yaşandı.

        Başbakan Yıldırım, esnafın, sanayi sitesi içine itfaiye birimi talep etmesi üzerine mikrofonu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e verdi.

        Sözlerine, "Belediyemizin hizmetlerinden memnun musunuz?" diye sorarak başlayan Gökçek, "Evet. Allah razı olsun." karşılığını aldı.

        Gökçek, "Şaşmaz, yeni yapılan yoldan sonra iki Şaşmaz hatta üç Şaşmaz oldu. Doğru mu? İtfaiye istemişsiniz, gelirken itfaiye müdürüyle enine boyuna konuştuk. İtfaiyenin Batıkent'ten buraya uzaklığı 6 kilometre yani aşağı yukarı 5 dakikada burada oluyor." ifadelerini kullandı.

        Bu sırada alandaki bir esnaf, "Sayın Başkanım, bize itfaiye getirin. Oradan buraya gelinceye kadar yanar." demesi üzerine Gökçek, "Onu da sordum, 'Burada yangın oldu mu, sıkıntı oldu mu?' diye. 'Başkanım, bugüne kadar birkaç dükkan yangını oldu, anında da söndürdük.' dedi. Yanlış mı?" şeklinde konuştu.

        - "Esnaf istiyorsa tamam"

        Başbakan Yıldırım, bu diyalog üzerine, "İtfaiyeniz tamam. Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok, esnaf istiyorsa tamam." dedi.

        Gökçek de "Sayın Başbakan emrediyorsa zaten tamam, mesele yok." ifadesini kullandı.

        Başbakan Yıldırım, "İşler yapılır, her şey yoluna girer. Mühim olan bayrak, vatan, millet, devlet." diye konuştu.

        Yıldırım, esnafın, "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratlarına, "Ben onun namına geldim, çok selamlarını getirdim size. Cumhurbaşkanımız müsait bir zamanda bir sürpriz yapabilir." karşılığını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler