Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe Merkezleri Programı'na değinerek "Bu programın başarıya ulaşmasını istiyorsak bu kabuğu Tunceli'de Tuncelililerle kırmamız lazım. Yani biz mucizevi şekilde Ispartalının, Manisalının gelip burada yatırım yapmasını beklersek bu hayal olur." dedi.

        Yusuf Coşkun, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı" toplantısında, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

        Coşkun, burada yaptığı konuşmada, söz konusu programın 4 Eylül 2016'da Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklandığını ve programın bölge halkında heyecan ve ilgi uyandırdığını söyledi.

        Geçmişten günümüze çok çeşitli teşvik paketlerinin açıklandığını fakat Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin bu teşviklerden arzu edildiği kadar yararlanamadığını belirten Coşun, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Gördük ki gelişimini tamamlamış illerimizle aralarındaki bu refah düzeyini bu hızda tamamlayamayan çok sayıda ilimiz var. İşte bu illerimize yönelik bir program uygulanıyor. Kaç ilimiz var burada, 23 ilimiz var. Bu 23 ilimizde aradaki farkı kapatmaya yönelik yatırım seferberliği başlattık. Bu yatırım seferberliğindeki amacımız. Tunceli'nin de içinde olduğu bölgede özellikle Tunceli'de üretimi, istihdamı artırmak, Tunceli'nin çevre illerle ve Türkiye içerisinde rekabet gücünü artırmak, ihracattaki payını daha da yükseltmekti."

        Coşkun, program kapsamında illerde cazip imkanlar sunarak özel sektörü yatırım yapmaya teşvik edeceklerini, üretimi, istihdamı artıracaklarını ifade ederek bu yatırımlar sayesinde istihdam edilecek Tuncelili gençlerin başka illere göç etmeyip doğduğu yerde doyacağını belirtti.

        Kentin programdan yeteri kadar istifade etmesini isteyen Coşun, "Bu programın başarıya ulaşmasını istiyorsak bu kabuğu Tunceli'de Tuncelililerle kırmamız lazım. Yani biz mucizevi şekilde Ispartalının, Manisalının gelip burada yatırım yapmasını beklersek bu hayal olur. Dolayısıyla Tunceli'nin zaten tarihi, coğrafi, tabiat güzellikleri, köklü tarihi, kültürel ve iş gücü potansiyeli zaten halihazırda mevcut. Bunu şimdi sizlerle, iş adamlarımızla daha iyi bir ileriye sıçrama noktasına ivme kazandırma anlamında çalışma yapacağız. Burada üretimi artıracağız." dedi.

        Tunceli Valisi Osman Kaymak da Cazibe Merkezleri Programı'nın önemli avantajlar sunduğunu söyledi.

        Programı ve teşvik paketini detaylı şekilde incelediğini ifade eden Kaymak, "Bence bu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en geniş teşvik paketi. Pek çok teşvik paketi bölgede uygulandı ama bölgenin makus talihi dediğimiz, işsizlik ve kalkınmadaki makus talihini kıramadık. Aslında bu yönüyle bu paket çok geniş imkanlar sunuyor." dedi.

        Kaymak, teşvik paketinin, uygulanacağı illerde ciddi yarış başladığını belirterek şunları kaydetti:

        "Tabii ki Tunceli olarak da bu yarışta geri kalmamalıyız. İlimizde ciddi şekilde terörle mücadele devam ederken hep şunu söylüyoruz, hayat devam ediyor. Biz de Tunceli'ye sahip çıkmak durumundayız. Maalesef dışarıdan Tunceli'nin algısı kötü. Bu kötülüğü de olumsuz görüntüyü de bizler burada yapacağımız güzel işlerle kırmamız lazım."

        Toplantıya, Coşkun ve Kaymak'ın yanı sıra CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve iş adamları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler