Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Petkim, petrokimya alanında Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) ilk "TS ISO 31000 Risk Yönetimi Sistemi Doğrulama Belgesi"ni aldı.

        Petkim'den yapılan açıklamada, Türkiye'de bu belgeyi alan 7'inci kurumun Petkim olduğu belirtildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye'de Risk Yönetim Sistemi Doğrulama Belgesi’ne sahip ilk üretici firmaların arasında yer aldıklarını belirterek, "Operasyonel ve finansal anlamda yüksek riskli bir sektörde faaliyet gösteriyoruz, riskleri azaltmayı ve risk yönetimini şirketimizin her kademesinde etkin şekilde yapılandırmaya büyük önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir de petrokimya sektöründe bu belgeyi alan ilk kuruluşun Petkim olduğuna işaret ederek, "Petkim, petrokimyada bu belgeyi alan ilk kuruluş olma konusunda da öncü bir şirket oldu. 1996 yılında başladığımız belgelendirme çalışmalarını bugün en yüksek seviyeye getirdiğimiz için mutluyuz. Petkim, belge almaya hak kazanan ve tüm sistemi kuran kurumlardan biri oldu. Bu kadar büyük lokasyona yayılmış bir yapıda bu belgeyi almanın yönetimsel süreçler anlamında da çok zor olduğunu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler