Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'den, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmalarının geçmişte sıklıkla Rus istihbaratçılarla iletişime geçtiği yönündeki haberlere açıkça itiraz etmesini isteyerek güvenlik duvarını aşmak suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Trump'ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus'ı korudu.

        Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Priebus'ın, geçen yıl başkanlık kampanyası sırasındaki temaslarla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan haberlerin aksini ispat etmek için Comey'in yardımını istemekten başka neredeyse hiçbir şansının olmadığını söyledi.

        Spicer, konuyla ilgili olarak, "Başka ne yapabilirdik bilmiyorum." ifadesini kullandı.

        Sözcü, New York Times'ta çıkan bir haberin doğruluğu konusunda önce FBI'ın Beyaz Saray ile görüşmek istediğini, daha sonra Priebus'un, FBI Başkanı Comey ve Başkan Yardımcısı Andrew McCabe'den haberi açıkça kınamalarını talep ettiğini, Comey ve McCabe'nin bu isteği geri çevirdiğini kaydetti.

        ABD Adalet Bakanlığının mevcut uygulamaları, Beyaz Saray ve FBI'ın karara bağlanmamış soruşturmalarda iletişimini sınırlıyor.

        ABD basınında çıkan haberlerde, Donald Trump'ın üst düzey danışmanlarının başkanlık yarışı sırasında ABD istihbaratınca şüpheli olarak bilinen Ruslarla sürekli iletişim halinde olduğu iddia edilmişti.

        Haberlerde, Ruslarla görüşenler arasında Trump'ın kampanya direktörü Paul Manafort ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in bulunduğu savunuluyordu.

        Trump'ın başkanlık görevini Barack Obama'dan devralmasından önce Flynn'in, Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu da ileri sürülmüştü.

        Bu iddiaları reddeden Flynn sonrasında görevinden istifa etmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler