Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KUALA LUMPUR (AA) - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ı öldürdüğünden şüphelenilen kadının bunun için 90 dolar aldığı iddia edildi.

        Endonezya'nın Kuala Lumpur Büyükelçisinin Yardımcısı Andriano Erwin, 30 dakika görüştüğü şüpheli Siti Aisyah'ın "kamera şakası" karşılığında kendisine 90 dolar ödeme yapıldığını ileri sürdüğünü belirtti.

        Erwin, Aisyah'ın Japon veya Koreli olduğunu düşündüğü kişilerin, kendisinden bebek yağına benzer maddeyle bir televizyon programı için şaka yapmasını istediğini söylediğini aktardı.

        Bu arada Malezyalı emniyet yetkilileri, gözaltındaki 25 yaşındaki Endonezyalı Aisyah'ın saldırı konusunda aldatıldığını savunduğunu, öte yandan hem Siti Aisyah'ın hem de Vietnam asıllı diğer şüpheli kadının bilinçli bir şekilde hareket ettiklerinin düşünüldüğünü açıkladı.

        Malezya'da suikastla ilgili soruşturmayı yürüten Abdül Samah Mat da adını açıklamadığı Kuzey Koreli bir diplomat hakkında, soruşturmada iş birliği yapmaktan kaçınması durumunda tutuklama kararı çıkarılabileceğini kaydetti.

        Malezya Emniyet Genel Müdürü Halit Ebubekir, dün yerel basına, Kimyasal Silahlar Analiz Merkezinde yürütülen çalışmalarda Kim Jong-nam'ın ölümüne neden olan kimyasal maddenin VX-sinir ajanı olarak bilinen öldürücü etkisi yüksek sinir gazı olduğunu açıklamıştı. Ebubekir, bu gazın 1997 ve 2005 yıllarında kabul edilen Kimyasal Silahlar Sözleşmelerinde VX türü kimyasal silah olarak sınıflandırıldığını belirtmişti.

        Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti.

        Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişi gözaltına alınmıştı. Malezya Emniyet Müdürlüğü, cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai-Vladivostok üzerinden Pyongyang'a geçtiklerini ve İnterpol aracılığıyla arandıklarını açıklamıştı.

        Kuzey Kore, Kim'in öldürülmesinde en büyük sorumluluğun cinayetin işlendiği Malezya'ya ait olduğunu savunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler